Şırnak'ta 54 Kişilik 9 Aylık Personel Alım Kadrosuna 1805 Kişi Başvurdu

Şırnak'ta 54 Kişilik 9 Aylık Personel Alım Kadrosuna 1805 Kişi Başvurdu

Şırnak'ta 54 kişilik 9 aylık personel kadrosuna 1805 kişi başvurdu. Düşük rakamlı bir personel alımı başvurusuna kadro sayısının 33 katı kadar başvuru yapıldı. Bu da Şırnak'taki işsizlik sorununu gözler önüne seriyor.

Şırnak'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan 54 kişilik temizlik görevlisi personel kadrosuna 1805 kişi başvurdu.
Şırnak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne alınacak 54 kişi için kura çekimi gerçekleşti. Açılan 54 kişilik iş kadrosuna 1805 kişi başvurdu.
Kura çekimi Şırnak 1’nci noterliği huzurunda gerçekleşti. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda yapılan kuraya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, İŞKUR personelleri, Noter personelleri ve Vatandaşlar katılım sağladı.

Şırnak'ta vatandaşlara iş olanağı sağlayacak fabrika veya istihdam alanlarının olmaması vatandaşların işsiz olmasına sebebiyet veriyor. Böylesi az bir kadro alımına bile kadro sayısının 33 katı kadar başvuru yapılması Şırnak'ın işsizlik oranını gözler önüne seriyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.