Şırnak’ta 57 Öğrenci İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Şırnak’ta 57 Öğrenci İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Şırnak Hacı Şükrü Geliş ve Hacı Mehmet Emin Acar medreselerinde islami ilimlerini başarıyla tamamlayan 57 öğrenciye icazetleri verildi.

Şırnak Hacı Şükrü Geliş ve Hacı Mehmet Emin Acar Kuran Kurslarında eğitim gören 57 mücaz için icazet merasimi düzenledi. Şırnak Merkez Bahçevlievler Mahallesi Siirt Yolu üzerinde yeni yapılan Hacı Şükrü Geliş Yatılı Erkek Kuran Kursu ve Hacı Şükrü Geliş Camisinde düzenlenen icazet merasimi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 57 öğrenci, salavat eşliğinde salona girdiler.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa yurtiçinde birçok âlim ve cemaat temsilcisi katıldı.

Programın selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Orhan Örnek; “bugün burada eğitimlerini tamamlayan gençlerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine hayırlı olsun diyorum. Alınlarından öpüyorum. İlim önemlidir. Dil önemlidir. Bir dil bir insan demektir. Hele bu arapça ise çok daha anlamlı ve kıymetlidir. Çünkü bizler Müslümanlar olarak bizim kuranımız olan kitap arapça nazil olmuştur. Çünkü Yüce rabbimiz siz düşünesiniz diye Kuranı Arapça indirdik diyor. Peygamber efendimiz araptı. Bütün mesajlarını arapça verdi. Ve islamın ilk kaynakları olan tefsir alanında, hadis, fıkıh alanındaki o ilk eserler hep arapça verildi. Bu ilmi kaynağından öğrenmek için arapça çok önemlidir. Arapça bilmemiz gerekir. İşte bu kardeşlerimiz inşallah burada almış oldukları bu ilimle de daha nice kendileri öğrenci olduğu gibi, kendi hocalarından almış oldukları bu ilmi ile nice öğrenciler yetiştirerek, nice ilim insanları yetiştirerek vatanımıza, milletimize, dinimize hayırlı nesiller yetiştirmelerini yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Abdurrezzak Ateş; “3 tebrik 3 teşekkürü mü sıralamak istiyoruz. Özellikle seydalarıma, bu bölgenin ruhunu oluşturan bu bölgede onlar yoksa bölgenin ölü olduğu, anlamsız değersiz olduğuna inandığımız alimlerimize Seydalarımıza. Çünkü onlar umut doldurdukları gemileri ile Gabar’a Cudi’ye en zor zamanda yol alan kurtuluşa sevdalı Seydalarımızdır. Ovada düz yolda bile yolunu şaşıranlara inat bu sarp dağlarda gemileri kurtuluşa çıkarmaya çalışan Seydalarımın ellerinden öpüyorum. Onlarsız yokuz, onlarsız ölüyüz, onlarsız eksiğiz. Alimleri olmayan toplum ölüdür zira. Alimi varsa toplum diridir” dedi.

Gençlere teşekkür ederen Ateş; “Umarsız Z kuşağına inat dağların şakisi olmaktansa medreselerin fakisi olmayı, medreselerin alimi olmayı tercih eden iman, ilim ahlak abisidesi gençlere, bu 57 mucazımıza, onların izini takip edecek gençlerimize yürekten tebriklerimi ve teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.

Programa Şırnak Valisi Birol Ekici, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdür Serdar Büyükleblebici, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Müftüsü Orhan Örnek, bölgede bulunan alimler, kuran kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan konuşmalardan sonra mücazlara icazet belgeleri teslim edildi.

İcazet programından sonra Hacı Şükrü Geliş Camisi ve Hacı Şükrü Geliş Erkek Yatılı Kuran Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

1-002.jpg

76ed25e6-1bcb-44d5-a639-b79815bc1058.jpg

dsc05235.jpg

dsc05237.jpg

dsc05273.jpg

dsc05297.jpg

dsc05303.jpg

dsc05305.jpg

dsc05308.jpg

e22b24cf-e24c-4d2d-8548-04c38f096a0a.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.