Şırnak'ta 6 acil çağrı numarası, 112'de birleşti

Şırnak'ta 6 acil çağrı numarası, 112'de birleşti

Şırnak’ta tüm acil çağrı numaraları, tek çatı altında toplandı.

          Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Önceden polis için 155’i, jandarma için 156’yı, AFAD için 122’yi aramak durumunda kalıyorduk. Vatandaşlarımız artık sadece 112’yi çevirecek. Böylelikle, vatandaşların acil durum anında, birden çok numarayı çevirmesinin önüne geçilmiş olacak" dedi.

          İçişleri Bakanlığı'nın, tüm acil çağrıların tek numara ve merkezden karşılanarak, sevk ve koordine edilmesini sağlamak amacıyla, ülke genelinde hayata geçirdiği '112 Acil Çağrı Merkezi', Şırnak’ta da hizmet vermeye başladı.

          Şırnak'ın Yeşilyurt Mahallesi Uludere Caddesi üzerindeki binada hizmete giren merkez için, tören düzenlendi. Törene Vali Ali Hamza Pehlivan, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 23’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Albay Tamer Bilacan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük ve sağlık çalışanları katıldı.

Yerli Ve Milli Yazılım Kullanıldı

          Vali Ali Hamza Pehlivan, merkezde yaptığı incelemenin ardından, ilk gelen çağrıya cevap verdi. Tüm acil aramaların birleştirildiği merkezde, yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yazılım kullanıldı.

          Şırnak’ın, 112 Çağrı Merkezi kurulan 71’inci il olduğunu belirten Vali Pehlivan, “İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü acil çağrı numaralarının tek elde toplanması amacıyla, 112 Acil Çağrı Merkezlerimiz, tüm Türkiye’de faaliyetlerine devam etmektedir. 81 ilimizde yıl sonuna kadar merkezlerin tamamlanması planlanıyor. Şırnak Acil Çağrı Merkezimiz, 71'nci il olarak faaliyete girdi” dedi.

6 farklı acil çağrı hattı tek numarada

          Vali Pehlivan, vatandaşın bundan böyle 6 farklı acil çağrı numarası yerine, tek numarayı arayacağını belirterek, şunları söyledi: “Bu merkezin amacı, önceden acil durumlarda çevirdiğimiz çağrıların ‘112 çağrısı’ adı altında toplanması. Önceden emniyeti aramamız gerektiğinde 155’i, jandarma için 156’yı, AFAD için 122’yi aramak durumunda kalıyorduk. Ama şimdi vatandaşlarımız sadece 112’yi çevirecek. Tek bir elden 112’yi çevirmek suretiyle bu alanlardaki acil hizmetlere direkt ulaşım imkanı olacak. Zamandan, maliyetten tasarruf sağlanacak ve buraya yapılacak olan çağrılar, anında ilgili birimlere ulaştırılmak suretiyle, araç, gereç, personelin acil çağrıda bulunan noktaya en kısa sürede ulaşması sağlanacak. Bu merkezimiz İçişleri Bakanlığımızın destekleriyle inşa edildi. İnşaatı için yaklaşık 12 milyon lira harcama yapıldı. 5 bin 300 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Teknik donanımı, Türkcell firması tarafından yüklenildi ve hayata geçirildi. Toplamda yaklaşık 22 milyon lira harcamayla, bu modern, çağdaş tesis ortaya çıkartıldı."

90 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

          Şırnaklılara çağrıda bulunan Vali Pehlivan, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabii acil durumların en az seviyede, vatandaşlarımızın sağlık ve esenlik içinde olmasını isteriz. Fakat bu durumlar zuhur ettiğinde de, herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda, sadece 112’yi çevirmeleri yeterli olacaktır. Burada bütün birimlerin temsilcileri var. Onlar çağrıları karşılayıp, ilgili birimleri harekete geçirecek ve anında gerekli müdahaleler yapılacaktır. Şu an 90 personelle başlamış durumdayız. Buradaki hatların meşgul olmaması için, gerçek vakalara olması gerektiği sürede müdahale edilebilmesi için, elbette ki çağrıların gerçek olması çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlılık göstereceğine inanıyorum.”

 

 

5d8f42c315fa4c967bb8bb00245761d1-001.jpg8e5a92bdb1c0620bc6ab6b05aca19f67-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.