Şırnak’ta ‘Aile Okulu Projesi’ Kapsamında Bin 245 Eğitici İle 12 Bin 222 Veliye Eğitim Verildi

Şırnak’ta ‘Aile Okulu Projesi’ Kapsamında Bin 245 Eğitici İle 12 Bin 222 Veliye Eğitim Verildi

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen ‘Aile Okulu Projesi’ çerçevesinde planlanan veli eğitimleri Şırnak’ta tüm hızı ile devam ediyor.


                Şırnak’ta formatör öğretmenler tarafından öğretmenlere yönelik eğitimler verilirken, eğitici sertifikası alan öğretmenler ise kendi okullarında velilere yönelik eğitim programları düzenliyor.

                Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Aile Okulu Projesinde’; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlıyor. Projeyle ailelere “sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite” olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor. Ayrıca proje başlıklarına “çevre ve iklim değişikliği, ilk yardım ve trafik öğreniyorum” olmak üzere üç konunun daha eklendi. Proje kapsamında ilk önce her okuldan belirlenen öğretmenlere eğitici eğitimi verilirken bu öğretmenler de aldıkları eğitimler çerçevesinde velilere eğitim veriyor.

                Bu kapsamda bin 245 eğitici tarafından 12 bin 222 aileye eğitim verildi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik; “ ‘Aile Okulu Projesinin’ tüm velilerimize verilmesi konusunda planlama ve çalışmalarımızı hazırlamış durumdayız. Ailelerimiz bu eğitimden faydalanmak istiyorsa en yakın okula başvurarak bu eğitimi alabilirler” dedi.

m4.jpgm5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.