ŞIRNAK’TA AMATÖR SPOR HAFTASI AÇILIŞI YAPILDI

ŞIRNAK’TA AMATÖR SPOR HAFTASI AÇILIŞI YAPILDI

Şırnak’ta 'Amatör Spor Haftası' kapsamında yürüyüş düzenlenirken, Kent Meydanı’ndaki alanda mini spor faaliyetleri gösterisi yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde her yıl düzenlenen “Amatör Spor Haftası” bu yıl 3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Hafta kapsamında Şırnak’ta açılış programı düzenlendi. Merkez Ömer Kabak Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Kent Meydanında sona erdi. Kentteki amatör spor kulübünde ter döken sporcular halkı selamladı.

  1. Şırnak Vali Yardımcısı Mehmet Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şırnak İl Başkanı Murat Umaç ve sporcular katıldı.

Kent meydanında düzenlenen programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar; “Amatör haftamız Şırnak’ımız için hayırlı uğurlu olsun. Şırnak’ta çok güzel gelişmeler olmakta, olmaya da devam ediyor. 20 binin üzerinde gencimiz yaz okullarımızdan faydalandı. Şırnak’ımızda 16 bine yakın lisanslı aktif sporcumuz var. Bu şunu ifade ediyor. Şırnak Türkiye 8’incisi. Yani arkamızda 47 tane büyük şehir var. Bu çok güzel bir sonuç. Gençlerimizler birlikte büyük hedeflere umutlara yürüyoruz. Şırnak gençliği şunu biliyor. İstikametinin sporlar, kültürle, sanatla, eğitim ile çok daha iyi yerlere geleceğini ve yönünü bu yöne çevirdiğini cümle aleme, Türkiye’mizin tamamına ve dünyaya gösteriyor. Türkiye 8’incisi olmak hiç kolay bir hadise değil. Ama sizlerle beraber başardık. Tabi yeterli mi değil. Bu sayının çok çok yükseklere çıkacağından da zerre kadar şüphemiz yok. İlimizde kurulu 52 kulüp var. Bu bir çok şehre nasip olmayan bir sayıdır ama burada da okullardaki spor kulüpleri sayılarını arttırarak yüzleri geçeceğiz. En geri kaldığımız konu okul kulüpleridir ve orada da layık olduğumuz yere yine hep birlikte geleceğiz” dedi.

Profesyonelliğe geçiş noktasının amatör sporlar olduğunu ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şırnak İl Başkanı Murat Umaç ise; “yarınlarımız olan gençlerimize gereken değeri verip yetişmesine vesile olmak çok değerli bir şeydir. Biliyoruz ki amatör sporlar tüm dünyada profesyonel spora geçişin en önemli noktasıdır. Ve profesyonel sporculuğa geçiş noktasının en önemli köprüsü olan amatör spor bir gönüllülük ve fedakârlık işidir” dedi.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.