ŞIRNAK’TA ANADOLU MASALLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURULDU

ŞIRNAK’TA ANADOLU MASALLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURULDU

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında 1.planlama toplantısı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener başkanlığında yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sabri Salgut, koordinatör olarak Halk Eğitim Merkezi'nden Gülen Çolak, eğitmen olarak Burhan Aygün, Abdurrahman Uyar ve Sevim Şimşek katıldı.

Milli değerlerin hayata geçirilmesi ve çocuklarla buluşturulması hedefini taşıyan ‘Anadolu Masalları Projesi’nin Şırnak’ta da hayat bulacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener; ‘Masallarımız dilden dile, gönülden gönüle aktarılacaktır’ gayesi ile bu yola çıkılmıştır’’ dedi.

Masalların eğitim sistemi için anahtar bir rol oynadığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk proje ile ilgili şunları söyledi: "Güzel sanatlar lisesindeki öğrencilerimizin rehberliğinde ata yadigarı bu masallara paletleri ve fırçalarıyla ruh veren öğretmenlerimiz var. Hazırlanan masalların dijital ortamlara taşınması, bazı sinema eserlerine mevzu olması, bir takım çizgi filmlerle tekrar buluşturulması gibi devam çalışmaları noktasında da gayretlerimiz olacak. Bu şekilde biz bu topraklarla, Türk kimliği ile bağımızı nasıl daha gerçekçi biçimde göstermiş oluruzun da yanıtını vermiş olacağız. Bugün, bir varmış bir yokmuş demeyeceğiz, bir varmış hep varmış diyeceğiz."

‘Anadolu Masalları Projesi’ kapsamında öğrenciler kendi masallarını da üretebileceklerini söyleyen Şener, öğrencilerin bu proje sayesinde hayli zengin olan kültürel mirasımıza ait yaşantıları bugünün koşulları içinde edinebileceklerini anlattı.

Toplantıda Şırnak yöresine ait masal derleme çalışmasının yapılacağına dair konular görüşüldü. Alınan kararların görüşülmesinin ardından toplantı iyi dilek ve temenniler ile sonlandırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum