Şırnak'ta aranan şahıslar yakalandı: 35 kişiden 13'ü tutuklandı

Şırnak'ta aranan şahıslar yakalandı: 35 kişiden 13'ü tutuklandı
ŞIRNAK'ta, Jandarma ekiplerince son bir haftada düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 306 bin TL olan kaçak malzeme ele geçirildi, gözaltına alınan 51 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 13-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında kent genelinde 49 kaçakçılık olayına müdahale etti. Belirlenen adreslere ve araçlara yönelik düzenlenen baskın ve aramalarda; 11 bin 138 paket kaçak sigara, 100 paket puro, 63 adet elektronik sigara, 44 kilo nargile tütünü, 340 adet elektronik sigara likiti, 480 adet sigara kağıdı, 30 adet cep telefonu, 8 kilo kaçak çay ele geçirildi.Operasyonlarda ayrıca, yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 1692 adet hırdavat malzemesi, 1116 adet ev ve büro malzemesi, 430 adet giyim eşyası, 247 adet kozmetik malzeme, 237 adet mutfak eşyası ile 14 adet elektronik eşya yakalandı. Ele geçirilen malzemelerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon 306 bin 770 TL olduğu belirtildi. Olaylarla ilgili 51 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

JASAT'TAN KAÇAKLARA VE ARANAN ŞAHISLARA DARBE: 13 TUTUKLAMA

İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin aynı tarihlerde yaptığı çalışmalarda ise UYAP ve KİHBİ sistemleri üzerinden arandığı tespit edilen toplam 35 şüpheli kıskıvrak yakalandı.Yakalananlar arasında, 3 ayrı suçtan 32 yıl 9 ay 20 gün hapis cezası bulunan bir hükümlü ile 2 ayrı suçtan 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olan bir diğer firari de yer aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında bu iki firarinin de bulunduğu 13 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Şırnak Valiliği, halkın huzur ve güvenliği için kaçakçılık ve suç odaklarına karşı operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

img-20260720-wa0122.jpg

img-20260720-wa0123.jpg

img-20260720-wa0124.jpg

Kaynak:Şırnak Haber 73

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.