ŞIRNAK'TA, 'AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI' YÜRÜYÜŞÜ

ŞIRNAK'TA, 'AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI' YÜRÜYÜŞÜ

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Şırnak'ta "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri, sporcular ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapılan yürüyüş, Ömer Kabak Meydanı'ndan başlayıp, Şırnak Valiliği önünde son buldu.

Etkinlikte konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan; “Bu hafta 23 Eylül ile başlayan ve 30 Eylüle kadar devam eden Avrupa hareketlilik haftası ve herkes için spor haftası etkinlikleri vesilesi ile bizde Şırnak ilimizde mütevazide olsa bizde bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Pandemi şartlarından dolayı katılımı kısıtlı tutmak durumunda kaldık. Bununla birlikte burada temsilen bulunan gençlerimizle, vatandaşlarımızla, kurum çalışanlarımız ve yöneticilerimizle bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğin mesajı sporun hayatımızın önemli bir parçası olduğu vurgusu yapmak. Hareketliliğin hareket halinde olmanın sağlığımız için son derece önemli olduğunu bir kere daha hatırlamak ve hatırlatmak. İçinde bulunduğumuz koronavirüs ile mücadele döneminde ebetteki hareketlilikte önemli ölçüde kısıtlandı. Bununla birlikte herkesin imkanları ölçüsünde evinde ve kontrollü sosyal yaşam süreci içiresinde acıka alanlarda kalabalıklar oluşturmadan bu hareketliliğin devamını sağlaması tavsiye ediliyor uzmanlar tarafından. Bizde gençlerimize vatandaşlarımıza bunu tavsiye ediyoruz. tesislerimiz belli kurallar kaideler doğrultusunda açık tutulmaya çalışılıyor. Bunu konuda da gençlik spor il müdürlüğümüz gerekli tedbirleri alıyor. Gençlerimizi sporcularımızı yönlendiriyor. Ve bu hareketliliğini devamlı bir şekilde hep beraber sağlamaya çalışıyor. Elbette sağlık beden sağlıklı zihin anlamına da geliyor. Gençlerimiz bir yandan okullarına, eğitim öğretim süreçlerinde geliştirirken, bir yandan da spor ile tanışmaları ve bunu hayatlarının ilerleyen safhalarında sürdürmeleri onların sağlığının bozulmaması, kötü alışkanlıklardan muhakkak uzak durması konusunda da rehberlik edecektir, önlerini açacaktır. Bu hafta vesilesi ile herkesi imkanları ölçüsünde hareketliliğe davet ediyorum. Hareketsiz kalmamalarını öneriyoruz ki  hastalıklarda bu vesile ile insanımızdan hepimizden uzak olsun. Diyoruz ki kötü alışkanlıklara ret, spora sağlıklı yaşama evet” dedi.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.