Şırnak’ta Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

Şırnak’ta Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Başladı

Şırnak’ta Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye geneli 81 il ve tüm ilçelerde "Ben Olsaydım" temasıyla gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı"nın açılış programı yapıldı.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Fatih Kurt, Vali Yardımcısı Murat Ekinci, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şubesi Başkanı Mahsun Çağıran, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Üyeleri, ilgili kurum ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan çalıştayda, Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadeleye yönelik olarak yürütülen faaliyet ve çalışmalar ile alınan önlemler hakkında sunum yapıldı, değerlendirme ve istişarelerde bulunuldu.

Vali Pehlivan çalıştayda yaptığı konuşmasında, bu plan doğrultusunda Şırnak’ta da bir eylem planı olduğunu ve bu eylem planı çerçevesinde belirlenen mücadele alanları, faaliyet başlıklarının olduğunu dile getirerek, sahada bu eylem planı doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğünü bilgilerine yer verdi.

Pandemi şartlarına rağmen eylem planında belirlenen hedefler ve faaliyetler konusunda %85’in üzerinde gerçekleşme oranı söz konusu olduğunu belirten Vali Pehlivan; bununla birlikte özellikle geçtiğimiz iki yıl boyunca birçok etkinlik, eğitim faaliyetleri, sosyal faaliyetlerin sekteye uğradığını ancak narkotik anlamda asayiş boyutuyla verilen mücadelelerin kesintisiz devam ettiğini vurguladı.

Mücadele Eylem Planı çerçevesinde birtakım eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin sürdüğünü aktaran Vali Pehlivan, bunların içerisinde son dönemde İçişleri Bakanlığının himayesinde yürütülen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’, “YEDAM”ın (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğünde Sigarayı Bırakma Polikliniğinin olduğunu hatırlattı.

Bağımlılıkla mücadelenin bir boyutu AMATEM’ler olduğunu açıklayan Vali Pehlivan yakın zamanda kuruluşunu gerçekleştireceklerini belirterek, bağımlılar için tedavi hizmeti vereceğini söyledi.

“Bağımlılıktan her geçen gün çok daha az bahsettiğimiz günler temenni ediyorum” ifadelerini kullanan Vali Pehlivan; “Ortak değerler temelli bir anlayışla bağımlılıkta hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadeleye ortak olan herkese teşekkür ediyorum. Bağımlılık alanı geniş, bize de mücadele etmek düşüyor” şeklinde konuştu.

Ardından kürsüye gelen halk sağlığı uzmanı Uzman Dr. Burcu Demir, Talep ve Mücadele Çalışmaları konulu sunumunu yaptı.

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, bağımlılıkla mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüyle birlikte birçok toplantı gerçekleştirdiklerini, bu toplantılar kapsamında öğrencilere yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Rektör Erkan, bağımlılıkla mücadele birimi oluşturduklarını, YÖK ve bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi ve birikimi olan üniversitelerle koordinasyon sağladıklarını ifade etti ve en önemlisi de bağımlılıkla mücadele amacıyla seçmeli ders koyduklarının altını çizdi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, bağımlılıkla mücadele kapsamında belediye olarak bilboardlarda afiş çalışmasına destek vereceklerini dile getirerek, şehir merkezindeki metruk binalarda gece bekçilerinin düzenli bir şekilde kontrol yapmalarının gerekliliğini vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özdemir de konuşma yaparak bağımlılıkla mücadele çalıştayının hayırlara vesile olmasını temenni etti, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

3 gün sürecek olan çalıştay, ikinci ve üçüncü gün Şırnak Üniversitesi Kütüphanesinde devam edecek. Çalıştayın son gününde raporlama yapılacak ve katılımcılara katılım belgeleri takdim edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.