Şırnak’ta Baraj ve Göletlere 2 Milyon Sazan Yavrusu Bırakıldı

Şırnak’ta Baraj ve Göletlere 2 Milyon Sazan Yavrusu Bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" devam ediyor. Bu Kapsamda Şırnak’ta bulunan Baraj ve göletlere 1 milyon 842 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 2023 yılı balıklandırma çalışması için Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonundan getirilen sazan balığı yavruları Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde ki teknik personeller tarafından baraj ve göletlere bırakıldı.
Proje kapsamında; Güçlükonak Ilısu Barajına Bir buçuk milyon, Uludere Şırnak baraj gölüne 38 bin, Uludere baraj gölüne 80 bin, Ballı baraj gölüne 34 bin, Musatepe baraj gölüne 41 bin, Kavşaktepe baraj gölüne 65 bin, İdil Dirsekli Göletine 84 bin olmak üzere toplamda bir milyon 842 sazan balığı yavrusu baraj ve göletlere bırakıldı.
Yapılan çalışmanın amacının Şırnak’ta amatör balıkçılığı geliştirmek, ekolojik dengeyi korumak, baraj ve göletlerde balık popülasyonunu artırmak, aynı zamanda bölge halkının hayvansal protein ihtiyacını karşılamak olduğu belirtildi.

2.jpg8dd511d3-5a96-4107-ad96-6bfcf30064a0.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.