Şırnak'ta Başıboş Köpekler Tehlike Saçıyor! Müdahale İçin Birinin Ölmesi mi Gerekir?

Sokaklardaki başıboş köpekler tedirgin ediyor. Birçok defa çocuklara daldıran köpekler, bir çok kişinin yaralanmasına neden oldu. Peki, köpekler neden saldırıyor? Bu sorun nasıl çözülecek?

Başıboş köpek sorunu, Şırnak’ta yaşayanların kabusu haline geldi. Özellikleri sabah saatlerinde şehrin bir çok noktasında sürü halinde gezen köpekler mahalle sakinlerine, okula giden öğrencilere saldırıyor. Şırnaklılar ve öğrenciler sahipsiz köpekler nedeniyle yollarını değiştirmek zorunda kalıyor.

Şırnaklılar, hayvanları sevdiklerini ancak sokakta kalabalık halde gezen köpeklerden korktuklarını söylüyor. Gece havlayan köpekler sabah bazı bölgeleri adeta istila ediyor. 10-15 köpeğin bir arada dolaştığını belirten Şırnaklı vatandaşlar sokakta yürürken korktuklarını belirtti.
Kimi çocuk, kimi yetişkin son zamanlarda birçok kişi başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Peki, köpekler neden saldırıyor? Bu sorun nasıl çözülecek?

Köpeklerin Şırnak Belediyesi tarafından yapılan hayvan barınağına alınmasını talep eden vatandaşlar, bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

İnsanların sokaklarındaki köpeği sahiplenip, beslemesiyle, köpeğinde insanları sahiplendiğini belirtiyor uzmanlar. Yani köpekler sokağı sahipleniyor. O alanı sahipleniyor. Bu sefer giren yabancılar olduğunda ya da başka hayvan olabilir, insan olabilir, iç güdüsel olarak orayı korumaya çalışıyor.

"BİR KÖPEK YILDA 16 YAVRU DOĞURABİLİYOR"

Şırnak merkezde köpek sürüleri, hızla çoğalıyor. Uzmanlar, bir köpeğin yılda 16 yavru doğurmasının, bir hayvanken, 16 tane olmasını tetikleyebildiğini ve sayıların kısırlaştırmama nedeniyle arttığına işaret ediyor.

"SOKAKTAKİ KÖPEĞİN ÖMRÜ 5-6 YIL"

Sokak köpeklerinin ömrü, barınaktakilerden daha kısa. Köpeklerin sürekli farklı noktalara giderek mevcut hastalıklarını birbirlerine bulaştırabiliyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.