Şırnak'ta Bir Proje Daha Arka Plana Atıldı!

Şırnak'ta Bir Proje Daha Arka Plana Atıldı!

Şırnak'ın Vakıfkent mahallesinde tekser polis lojmanlarına bitişik olarak yapılmış olan Kahramanmaraş parkı aylardır bitmesine rağmen neden açılışı yapılmıyor.

Şırnak Vakıfkent Mahallesi Tekser bitişiğinde yapılan Kahramanmaraş Parkı, aylardır hizmete açılmayı bekliyor. Bütün çalışmaları biten ve vatandaşların hizmetine hazır bir şekilde olan park sıcaklıklara rağmen vatandaşların kullanımına açılmadı. PEKİ NEDEN? Çünkü işletmesi daha ihaleye verilmediği için. Dünyanın en sıcak yılı olarak adlandırılan 2023 yılının sıcaklıklarına rağmen sırf ihalesi yapılmadığı için halkın kullanımına açılmadı. Mahalle halkı kendileri için mahallelerinde yaz aylarında çocukları ile gidip oturacak bir yeşil alanlarının olmadığını, yeni yapılan parkında bizler için yapılmadığını ve birileri para kazansın diye yaptıklarını görebiliyoruz şeklinde açıklamalarda bulundular.

Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere sırf para kazanmak uğruna parktaki ekilen çim ve ağaçların kurumasına göz yumuluyor. Şırnak'ta alışık olduğumuz bir durum aslında çünkü Şırnak halkı için yapılan her proje özellikle halkın yararı değil de ihalecilerin karı düşünülüyor.

İhaleye çıkmayı ve bunca sıcak geçen yaz günlerinde vatandaşları ağırlamayı bekleyen parkın gördüğünüz gibi çimleri solmaya ağaçları kurumaya başlamış bile. Mahalle halkı yetkililere seslenerek "bir an önce parkın bizim ve çocuklarımızın kullanımına açılmasını" istediler.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.