Şırnak’ta bu bölüm ilk defa açıldı! Ameliyatsız tedaviler yapılıyor

Girişimsel Radyoloji bölümü Şırnak ilinde ilk defa Cizre Devlet Hastanesinde açılarak hizmet vermeye başladı. Bu bölümde bazı hastalıklar ameliyatsız ve yatış olmadan tedavi edilebiliyor.

Cizre Devlet Hastanesi’nde görev yapan Girişimsel Radyoloji uzmanı Hamdullah Erk, Şırnak’ta ilk defa Girişimsel Radyoloji Bölümünün açıldığını belirterek bu konuda bilgilendirdi.

img-20240630-wa0000.jpg

Uzman doktor Hamdullah Erk yaptığı açıklamada, “Son 2 ayda hastanemizde girişim radyoloji biyopsi işlem odası açmış olup burada hizmete başlamış oluyoruz. Bu işlem odasında özellikle tiroid ve meme biyopsileri başta olmak üzere birçok organ biyopsilerini ağrısız ve hızlı bir şekilde yapabiliyoruz.

Ayrıca hem tiroitte hem memede oluşan apseleri, eklem çevresinde oluşan ganglion kisleri ve baker kisti dediğimiz bazı kisleri ultrason eşliğinde görerek ağrısız bir şekilde işlemleri yapmaya başladık.

Bu işlem odasında ayrıca herhangi bir işlem sonrası olgularda herhangi bir ağrı veya herhangi bir komplikasyon gelişmediğinde hastalar aynı gün yatış yapmadan taburcu oluyor. İşlem sorası günlük hayatta devam edebilmekte, bu yapılan girişimsel işlem odası Şırnak’ı ilinde ilk defa açılmış olup hastaların herhangi bir işlem için şehir dışına gitmelerini engellemiş oluyoruz, böylece hastalarımız daha hızlı bir şekilde hem tanıya hem tedaviye yönlendirebiliyoruz. Hastalarımız bu tür işlemleri için herhangi bir şehir dışına gitmeden muayene için gelerek işlemleri yapabiliriz.”

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.