Şırnak’ta bu bölüm ilk defa açıldı, hastalar artık sevk edilmeyecek

Şırnak’ta bu bölüm ilk defa açıldı, hastalar artık sevk edilmeyecek

Şırnak Devlet Hastanesi’nde açılan Bera Odyoloji Bölümü sayesinde işitme testleri artık Şırnak’ta yapılabilecek, her ay sevk edilen onlarca hastanın artık şehir dışına gitmesine gerek kalmayacak.

Şırnak Devlet Hastanesi bünyesinde BERA Testi (Odyoloji Bölümü) açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, yeni hizmetin hayırlı olmasını temenni ederek, bu önemli sağlık hizmetinin Şırnak halkına şifa getirmesini diledi.

img-20240909-wa0013.jpg

“674 HASTA SEVK EDİLDİ, ARTIK BAŞKA HASTA EDİLMEYECEK”

Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer, açılışta yaptığı konuşmada, ileri işitme testi yapılacak bir merkezin eksikliğinden ötürü, 2024 yılı içinde 674 hastanın başka illere sevk edildiğini belirtti. Değer, “Artık açılışını gerçekleştirdiğimiz bu bölüm sayesinde hastalarımız il dışına sevk edilmeyecek. Tüm hastalarımıza şifalar diliyoruz” dedi.

img-20240909-wa0015.jpg

ÖNEMLİ BİR TEST”

Müdür Değer, ABR/Klinik BERA testinin doğumsal işitme kayıpları gibi durumları anlamak ve işitme fonksiyonlarını kapsamlı şekilde değerlendirmek amacıyla kullanılan önemli bir test olduğunu ifade etti. BERA testinin işitme yolundaki elektriksel aktiviteleri ölçerek hastanın işitme kaybını teşhis etmeye yardımcı olduğunu belirten Değer, testlerin Odyologlar tarafından değerlendirilip KBB uzmanlarıyla birlikte tedavi planının oluşturulduğunu vurguladı.

Şırnak’ta bu testin bulunmaması nedeniyle aylık ortalama 85 hastanın il dışına sevk edildiğini hatırlatan Değer, “Bu test sayesinde işitme kayıplı çocukların erken dönemde cihazlanması sağlanacak, bu da anlama ve dil gelişimi açısından kritik öneme sahip” diye konuştu.

Açılışa, Şırnak Valisi Cevdet Atay, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer, Şırnak İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, Şırnak Belediye Başkan V. Sami Geliş, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dt. Nurullah Alkış, Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Çağdaş Küçükerdoğan ve doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum