Şırnak’ta ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’ düzenlendi

Şırnak’ta ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’ düzenlendi

         Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından 80 proje 300 kişinin yer aldığı ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’ düzenlendi.

         Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’nde” Halk eğitim merkezleri, Bilim Sanat Merkezleri, Meslek Liseleri’nce hazırlanan bilişim, yöresel, kültürel ve atölye çalışmalarından oluşan 80 proje yer aldı.

         Halk eğitim merkezleri tarafından el emeği göz nuru ürünlerinin görücüye çıktığı sergide bölgeye özgü halı dokuma ürünlerinin yanı sıra, el sanatları, dikiş nakış, takı tasarımı, robotik kodlama, resimler sergilendi.

         Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’nin’ açılış programına Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

         Şenliğin açılış programında konuşan Vali Osman Bilgin; “bugün sizlerin ürünlerini, sizlerin ortaya çıkardığı eserleri hep birlikte halkımızla, toplumumuzla, Şırnaklı hemşerilerimizle paylaşmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Bunlar sizlerin 1 yıllık emeği, göz nuru ve çalışmalarının eseri. Hemşerimiz el cezerinin özellikle bu topraklarda doğup büyüyen hem ülkemize hem de dünyaya ışık tutan bilimdeki yapmış olduğu çalışmaları asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Çünkü sizler el cezerinin torunlarısınız. İnsan ne yaparsa yapsın kendine yapar. O nedenle sizler üretecek, kendinizi yeteneklerinizle donatacak ve yarınlara çok güzel bir hayata alıştıracak ve bu yaşamı kendinize değer edinecek insanlarsınız. Dolayısıyla size katkıyı sağlayacak, sizin yaşamınızı kolaylaştıracak olan sizlersiniz. Sizin önünüzde çok güzel değerler vardır. İşte bunlardan biri El Cezeridir. Bilimde, kültürde, sanatta her anlamda kendini çok iyi yetiştirmiş ve bugün 800 yıl önce bu dünyadan göç etmiş bir insanın ismiyle etkinlik düzenliyoruz. İnşallah sizlerde, aranızdan bazılarınızın burada 800 yıl sonra burada adı yazılarak etkinlikler yapmayı yüce Allah hepinize nasip eylesin diyorum” dedi.

         Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise; “Eğer gençlere bir imkân sağlanır ve belirli bir atmosfer oluşturulursa son derece başarılı projeler çıkartabileceklerine bu bilim şenliği ile bir kez daha şahit oluyoruz. Gençlerimizin kültür, sanat ve eğitim alanında kendilerini daha iyi yetiştirmeleri, nitelikli ve donanımlı bireyler olarak toplumda söz sahibi olmaları için başkanlığım süresince Şırnak valiliğimiz, belediyemiz, Şırnak üniversitesi ve il millî eğitim müdürlüğümüz, arasında imzalanan iş birliği, protokolleri ile eğitimin niteliğini artırmak ve eğitim alan öğrencilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda deneyimlerinden yararlanmasını sağlamak amacıyla 4500 yakın öğrenciyi bilim ve teknoloji ile tanıştırdık. belediye gençlik merkezimiz, 13 farklı branşta (piyano, resim, müzik, gitar, keman, flüt, tyt, ayt vb) alanlarda 1500 kişiye ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

c4fce9f4588a10f5e18a3d9780ae9e96.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.