Şırnak'ta Çiftçilere Müjde: 3 Milyon Liraya Kadar % 50 Hibe Desteği

Şırnak'ta Çiftçilere Müjde: 3 Milyon Liraya Kadar % 50 Hibe Desteği

Şırnak Tarım ve Orman müdürlüğü, bakanlık tarafından yayımlanan yeni bir proje ile çiftçilere müjdeyi verdi. Yapılan açıklamada tarımsal sulamayı desteklemek adına 3 milyon liraya kadar % 50 hibe desteği verileceğini belirtti.

Bakanlık tarafından yayımlanan tebliğ kapsamında tarımsal sulama sistemlerine büyük destek geliyor. Tarla içi sulama sistemleri, yağmurlama sulama sistemleri, mikro yağmurlama sistemleri, yüzey altı damla sulama sistemleri, lineer veya center pivot sulama sistemleri, tamburlu sulama sistemleri, güneş enerjili sulama sistemleri, ve akıllı sulama sistemleri için yatırımcılara yüzde 50 oranında hibe verileceği duyuruldu. Şırnak ve ilçelerinde de yüzde 50 Hibe için başvurular başladı.

3 Milyon Liraya Kadar Yüzde 50 Hibe İmkanı

Tarımsal sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamında, 3 milyon liraya kadar olan yatırımlar için yüzde 50 hibe verilecek. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin detaylı bilgi almak için İl Müdürlüğü bünyesindeki Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'ne başvurabileceği belirtildi.

Yatırımcılara Kolaylık: Proje Üst Limiti Arttırıldı
Tebliğde yapılan değişiklikle, bireysel sulama sistemlerinde hibeye esas proje üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı. Bu yıl için geçerli olacak hibe programına başvurular, 9 Ocak itibarıyla 45 gün boyunca alınacak.

Başvurular İçin Tıklayın

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.