Şırnak’ta Cudi Cup Tenis Turnuvası Sona Erdi

Şırnak’ta Cudi Cup Tenis Turnuvası Sona Erdi

Şırnak'ta 9 ülkeden 63 sporcunun katıldığı 3’üncü Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası oynanan final maçları ile sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) koordinasyonunda, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi’nin katkılarıyla, üniversitenin yerleşkesindeki 2’si kapalı 6 kortta oynanacak olan 3’üncü Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası'nda bugün final maçları oynandı.

9 ülkeden 14 yaş kategorisindeki yaklaşık 63 tenisçinin katıldığı turnuvanın final maçları Cudi ve Gabar ismi verilen kortlarda oynandı.

Tek erkekler, tek kadınlar, çift erkekler ve çift kadınlar şampiyonu Türk sporcular oldu. Türk sporcular başarıları ile turnuvaya damga vurdu. Tek Kadınlar Final maçında Kazakistanlı Eva Panchenko ile karşılaşan Duru Arslan rakibini eleyerek şampiyon oldu. Tek Erkeklerde İrlandalı Brody Lee Stafford ile karşılaşan Talha Emin Bulut’ta rakibini yenerek erkekler şampiyonu oldu.

Çift Erkeklerde İranlı Sepehr Nobakht ve İrlandalı Brody Lee Stafford ile karşılaşan Talha Emin Bulut ve Doruk Aslan rakiplerini yenerek çift erkekler şampiyonu oldu.

Çift kadınlarda Duru Aslan ve Dila Biyce Dönmez, Almanyayı temsil eden Mina Nur Akdoğan ve İspanyol Nikol Marentes Melnikova yenmeyi başararak çift kadınlar şampiyonu oldu.

Tek erkekler ikincisi olan İrlandalı Brody Lee Stafford’un bugün doğum günüydü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ikinci olan Brody Lee Stafford’un doğum gününü saha içinde kutladılar.

Oynanan maçların ardından düzenlenen ödül törenine Şırnak Belediye Başkan Vekili Ayten Akgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, Kurum Müdürleri ve sporcular katıldı.

Ödül Töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar; “20 mayısta başlayan Cudi Cup 3’üncü uluslararası Tenis Turnuvamızın bugün sonuna gelmiş bulunuyoruz. Final maçlarımız sabahleyin icra edildi. Dereceye girenler belli. Hepsini kutluyorum. Çok centilmence Şırnak’ın gerçek yüzünü herkesin gördüğü, tüm Türkiye’ye, dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Cudi Cup artık bir marka oldu. Daha devam eder diye düşünüyorum. Devam edecekte. Cudi tenisi sevdi. Misafirlerimizde burayı sevdi. Faaliyetlerimizi beğendiler” dedi.

Tek kadınlar ve çift kadınlarda şampiyon olan Duru Aslan; “ Ankara tenis kulübünden geliyorum. Cudi Cup’a 3’üncü gelişim. Son gelişimde bugün çiftlerde de teklerde de şampiyon oldum. Şampiyon olmamı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefim gittiğim turnuvalarda başarılar elde etmek” dedi.

Tek ve Çift erkekler şampiyonu Talha Emin Bulut; “13 yaşındayım. 5 yaşından beri tenis oynuyorum. Buraya darıca kocaelinden geliyorum. Buraya önceki yılda gelmiştim. Burayı çok sevdiğim için tekrardan geldim. Önceki geldiğimde hasta olduğum için burada derece yapamadım. Ama tecrübe kazandım. Bu yıl yine geldim buraya. Burası güzel olduğu için. Burada bu sefer teklerde ve çiftlerde şampiyon oldum. Çok mutluyum. Seneye yine geleceğim. Burada tecrübe ve yeni arkadaşlar kazandığım için tekrar geleceğim” dedi.

Almanyayı temsil eden Mina Nur Akdoğan; “ 12 yaşındayım. 4 yaşından beri tenis oynuyorum. Burayı çok sevdim. Almanya’ya gidince burayı arkadaşlarıma anlatacağım. Burasının nasıl güzel olduğunu. Arkadaşım nicola ile doubleda finale kaldık ve ikinci olduk. Bu duyguyu gerçekten herkesin yaşamasını isterim. Burası çok güzel bir yer. Buraya yine gelmek isterim” dedi.

dsc02180.jpg

dsc02196.jpg

dsc02253.jpg

dsc02273.jpg

dsc02279.jpg

dsc02228.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.