Şırnak'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Şırnak'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Şırnak'ta Cumhuriyetin 98'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıl dönümü Şırnak Valiliği'nce düzenlen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Koronavirüs tedbirleri altında Şırnak Gençlik Spor ve Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene Vali Ali Hamza Pehlivan, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkanvekili Kamil Kurt, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Selim Kuş, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Çekiç, Öğrenciler, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkanvekili Kamil Kurt vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Programda konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; “Kuruluşunun 98.inci yıldönümünü gururla, onurla, şerefle idrak ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. Bir millet ki, bir memleket ki, bir medeniyet ki asırlara hükmetmiş, Anadolu’yu bin yıldır yurt edinmiş, üç kıtaya nam salmış, üç kıtada varlığını ortaya koymuş. Böyle bir milleti, devleti uçurumun kenarına itmeye çalıştılar. Şer odakları bu topraklardan bizi sürmek istediler. Ama başaramadılar. Çünkü bu topraklar zorlu, çetin, meşakkatli. Ama bu topraklar aynı zamanda kutsal, bereketli. Çünkü bu toprakların her bir karışı şehitlerimizin canlarıyla, gazilerimizin kanlarıyla sulanmış durumda.

100 yıl önce fitne tohumlarını ekenlerin halen bu tohumları ekmeye devam ettiğini belirten Vali Pehlivan; “100 yıl önce devletimize ve milletimize yaşatılmak istenen ne idiyse veya bu fitne tohumlarını kimler aramıza ekmek istediyse 15 Temmuz’da da aynı zihniyettelerdi. Veya 40 yıldır mücadele ettiğimiz terör örgütlerini harekete geçiren de aynı zihniyet ve aynı bölücü anlayıştır. Ama başaramadılar ve Allah’ın izniyle başaramayacaklardır da. Çünkü biz millet olarak gücümüzü tarihimizden, birlik ve beraberliğimizden, milli ve manevi değerlerimizden alıyoruz. Bu böyle olduğu müddetçe inşallah hiçbir şer odağı, hiçbir fitne tohumuz bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır, aramıza sızamayacaktır” dedi.

Program daha sonra öğrencilerin şiir, jimnastik ve görsel şölenleri ile devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Pehlivan, Tümgeneral Acartürk ve Belediye Başkanvekili Kurt tarafından ödül verildi.

Program resmigeçit töreni ile sona erdi.

 

4f5271ec66507aecf962efc676891105.jpgcb65af70168bffcee1dfe345d57870ed.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.