Şırnak’ta Diri Fay Hatlarının Tespiti İçin Bilim İnsanları Sahaya İndi

Şırnak’ta Diri Fay Hatlarının Tespiti İçin Bilim İnsanları Sahaya İndi
Şırnak’ta deprem riskini belirlemek amacıyla TÜBİTAK, AFAD ve Belediyeler Birliği destekli bilimsel proje kapsamında saha çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar, Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri eşliğinde yürütülüyor.

TÜBİTAK, AFAD ve Türkiye Belediyeler Birliği destekleriyle yürütülen proje kapsamında, Şırnak'ta diri fay hatlarının tespiti ve deprem risklerinin analizine yönelik çalışmalar başladı. Bilimsel araştırmalara, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir başkanlık ediyor. Ekipte ayrıca Elazığ Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Aksoy ve teknik heyet yer alıyor.

img-20250516-wa0011.jpg

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Şırnak AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, yapılacak çalışmaların ilin deprem geçmişi, potansiyel riskleri ve fay hatlarının haritalandırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti. İşlek, bu kapsamda Şırnak Valisi Birol Ekici’ye de bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildiğini ifade etti.

img-20250516-wa0013.jpg

AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, yürütülen bilimsel saha çalışmalarına destek veren başta Vali Birol Ekici olmak üzere, İl Özel İdaresi, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD teknik personeli ve diğer paydaş kurumlara teşekkürlerini iletti. Yapılan çalışmalar kapsamında kazı, sondaj, hava dronu kullanımı ve ortofoto gibi teknik uygulamaların yürütüldüğü kaydedildi.

img-20250516-wa0012.jpg

img-20250516-wa0009.jpg

img-20250516-wa0008.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.