Şırnak’ta dolandırıcılık iddiaları hakkında STK’lardan açıklama geldi

Şırnak’ta dolandırıcılık iddiaları hakkında STK’lardan açıklama geldi

Şırnak’ta son zamanlarda artan dolandırıcılık iddiaları ile ilgili olarak 14 sivil toplum kuruluşu ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, iddiaların sosyal medyadaki boyutta olup olmadığının tespit edilmediği belirtildi.

Son dönemde Şırnak gündemini işgal eden dolandırıcılık iddialarına ilişkin Şırnak’ta ki 14 sivil toplum kuruluşu açıklama yaptı. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yapılan ortak açıklamada, “Şırnak İli ve ilçelerinde son zamanlarda özellikle de Sosyal Medyaya da yansıdığı şekilde dolandırıcılık faaliyetlerinin ortaya çıktığı iddia edilmektedir. Söz konusu faaliyetler çerçevesinde özellikle de araç ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen çeklerin karşılıksız çıktığı, ticari faaliyetlerin endişe verici bir merhaleye ulaşması iddiaları nedeniyle gerçek anlamda oluşan veya oluşturulmaya çalışılan ticari faaliyetlerin de durma noktasına geldiği iddiaları gündeme oturmuştur. Tarafımızca yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yürütüldüğü iddia edilen ticari faaliyetlerin sosyal medyaya yansıdığı şekilde bir boyutta olup olmadığı tespit edilememiştir.”

Sivil toplum kuruluşları, konuyla ilgili muhatapları sağduyuya davet ederek, mağdur olduğu iddiasında olan kişi ve şirketlerin hukuki anlamda hak arayışı talebinde bulunmalarının önemini vurguladı.

Basın açıklamasına imza atan kuruluşlar arasında Şırnak Barosu, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Esnaf ve Sanatkar Odası, Şırnak Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şırnak Ziraat Odası, Şırnak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi, Şırnak 5 Nolu Mot.Taş.Koop., İdil Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Uludere Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Silopi Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi yer aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum