Şırnak’ta Eğitim Sancılı Başlayacak! 3 Bin Öğretmen Açığı Var

Şırnak’ta Eğitim Sancılı Başlayacak! 3 Bin Öğretmen Açığı Var

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylülde başlıyor. Şırnak’ta ise eğitim her yıl olduğu gibi yine sancılı başlayacak gibi. Şırnak Eğitim Sen Şube Başkanı Adnan Şenbayram, Şırnak’ta 3 bin öğretmen açığı olduğunu söyledi.

2024-2025 eğitim öğretim yıllı her zaman olduğu gibi bu senede sancılı başlayacak. Şırnak’ın eğitim alanında sürekli son sıralarda yer almasının en büyük nedeni öğretmen sirkülasyonu ve öğretmen açığı. Eğitim Sen Şırnak Şubesinin yaptığı araştırmaya göre, Şırnak Merkez 500, Cizre 700, Beytüşşebap 100, Silopi 600, Uludere 240, Güçlükonak 150, İdil 440 olmak üzere toplam 2790 öğretmen açığı bulunuyor.

40dc72d3-bca8-463f-b178-cc6a03974cb2.jpg

Öğretmen açığı ile ilgili Şırnak Eğitim Sen Şube Başkanı Adnan Şenbayram; “Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri her hangi bir önlem almış mı? Atanacak olan 20 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılında göreve başlayacak mı? 20 bin öğretmenin kaç bini Şırnak ve ilçelerine atanacak” dedi.

Acil olarak öğretmen atamalarının yapılması gerektiğini aktaran Şırnak Eğitim Sen Şube Başkanı Adnan Şenbayram; “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Ama hem Türkiye'de hem de Şırnak'ta öğretmen ihtiyacı ve atamaları çözülmesi gereken acil bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. 20 bin öğretmenin KPSS ile hak ettikleri atamasının gerçekleştirilmemesi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu adı altında öğretmenleri akademi denilen bir sistem ile karşı karşıya bırakma hâli bu sorunun sebebini oluşturmaktadır. Aslında bunun baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanıdır. Öğretmenleri yatıştırmaktan, sürekli sınav engeli ile karşı karşıya bırakması dönemin yaşanan en büyük sorunu olarak değerlendirilebilir. Bu sorunun tüm Türkiye'yi etkilediği gibi öğretmen sirkülasyonu en fazla olan Şırnak'a etkisi ise çok daha büyük olmaktadır. Şırnak'ta neredeyse öğretmenlerin %25'i tayin dönemi ile birlikte il dışı atamaları yapıldı ve bu durumda şimdilik Şırnak'ta 3 bine yakın öğretmen ihtiyacı oluşmuştur. Şırnak'ta fırsat eşitliğinin yıllardır sağlanmadığını hepimizi görmekteyiz ama şimdiki sorun batıda bir şehir ile aradaki fark daha da açılmaktadır. Şırnak'ta çocukların eğitim hakkı gasp edilmektedir. Acil olarak öğretmen atamaları yapılmalı ve öğrenciler okulun ilk günü öğretmensiz okula başlamamalıdır” dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.