Şırnak’ta eğitim sendikaları iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapacak

Şırnak’ta eğitim sendikaları iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapacak
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir liseye düzenlenen silahlı saldırının ardından eğitim sendikaları 15 Nisan’da iş bırakma kararı aldı. Şırnak’ta da iş bırakma eylemi ve basın açıklamaları yapılacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan bir liseye yönelik gerçekleştirilen pompalı tüfekli saldırıda 16 kişinin yaralanmasının ardından eğitim sendikaları harekete geçti.

Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim Gücü-Sen, eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve güvenli okul talebini dile getirmek amacıyla Türkiye genelinde iş bırakma eylemi kararı aldı.

Bu kapsamda 15 Nisan 2026 Çarşamba günü ülke genelinde iş bırakma eylemleri gerçekleştirilecek.

Şırnak merkezde basın açıklaması, Şırnak Eğitim Bir-Sen Şube Binası önünde (İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşısı) saat 13.00’te yapılacak. Ayrıca Eğitim Gücü-Sen’in Silopi ilçesinde de basın açıklaması düzenleyeceği belirtildi.

Sendikalar tarafından yapılan çağrıda, eğitimde şiddet olaylarına karşı ortak tepki verilmesi gerektiği vurgulanarak tüm eğitim çalışanları eyleme katılmaya davet edildi.

Kaynak:Cemal KÜLTER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum