Şırnak'ta 'Eğitimde dayanışma vakti’ kampanyasına 30 dakikada 2 bin tablet bağışı

Şırnak'ta 'Eğitimde dayanışma vakti’ kampanyasına 30 dakikada 2 bin tablet bağışı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Şırnak Valiliği iş birliği ile başlatılan 'Eğitimde Dayanışma Vakti' kampanyasında 30 dakikada 2 bin tablet bağışı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Şırnak Valiliği iş birliği ile 'Bir tabletle eğitime vereceğiniz destek, Şırnaklı öğrencilere iyi gelecek' sloganı ile başlatılan 'Eğitimde dayanışma vakti’ kampanyası Cumhuriyet Meydanı Terası'nda başlatıldı.

Programa Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, vali yardımcıları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Kampanyanın startını veren Vali Pehlivan kampanyaya 100 tablet, Belediye Başkanı Mehmet Yarka 100 tablet, Cizre ve Silopi kaymakamlıkları ile belediyeleri de 100 tablet bağışında bulundu. Kampanyanın ilk 30 dakikasında bu bağışların yanı sıra iş insanları, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlardan toplamda 2 bin tablet bağışı yapıldı.

 

 

Kampanyanın açılışında konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan; “bugün itibari ile köylerimizde dahil 101 bin öğrencimizi Allah’a şükür okulları ile buluşturduk. Elbette pandemi şartlarına uygun bir planlama yapıldı. Buna göre okullarımız, sınıflarımız ve okulların ortak kullanım alanları düzenlediler, hazırladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta itibari ile 2’inci sınıftan itibaren de çocuklar okula gidebileceklerini öğrenince de evlerde adet bir bayram coşkusu yaşandı. Ve nihayet bugünde okullarına kavuştular. Ama hala Şırnak ilimiz için konuşacak olursak ilçelerimizde dahil olmak üzere 53 bin öğrencimiz okula gidemeyecek durumda ve muhtemelen bu belli bir süre daha devam edecek. Bize düşen tabi ki okulla gidemeyen öğrencilerimizin de yanında olmak. Okullar bu pandemi dolayısıyla, koronavirüs ile mücadele süreci nedeniyle kapandığında hemen akabinde ve dünyada belki en hızlı şekilde organize olan ülkelerden birisi olarak uzaktan eğitim başlamıştı. Ki, halen devam ediyor. Okula gidemeyen öğrencilerimiz uzaktan eğitim, milli eğitim bakanlığımızın koordinesin de elbette faydalandılar. Faydalanacaklardır. Ama imkanları yetersiz olan öğrencilerimiz, ailelerimiz var. Biz bugün başlatacağımız kampanya ile bir nebze olsun ailelerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Bir tablet ile onların uzaktan eğitime erişe bilmelerini sağlamış olacağız. Ben bu etkinliğimiz vesilesi ile eğitime destek kampanyamızın, tablet almak suretiyle eğitime destek kampanyamızın startını veriyorum. Ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ve inanıyorum ki bundan önceki kampanyalarda olduğu gibi Şırnaklı hemşerilerimiz karınca kararınca, desteğin biri de bini de değerlidir, aynı değerdedir. Azı çoğu olmaz. Hepsi kıymetlidir. Bundan önceki kampanyalarda gördük. İmkanları olanda iyi olanda, olmayanda desteklerde bulundular. En son örneği de vefa destek gruplarımıza yapılan gıda başta olmak üzere, araç, gereç ve benzeri gereçlerdi. Eğitim en temel konularımızdan birisi böyle hassas, böyle önemli bir konuda da herkesin üzerine düşeni yapacağına ben inanıyorum” dedi.

Şırnak’ın ihtiyaçları doğrultusunda bu kampanyayı başlattıklarını belirten Vali Pehlivan; “Bu konuda milli eğtim bakanlığımızın oluşturduğu bir çerçeve var. Bazı illerimizde bu kampanyalar başlatıldı. Bizde Şırnak olarak kendi ilimizde, kendi ihtiyaçlarımız nispetinde bu kampanyayı başlatmış oluyoruz. eğitimde biliyorsunuz bir sloganımız var. Eğitim ile başladık ve bunu bütün alanlara hakim olsun istiyoruz. Bu kadar yaşanan sıkıntıların üstünden şehir olarak, bölge olarak malumunuz terörden dolayı türlü çeşit sıkıntılar yaşadık. Vatandaşlarımız terör örgütünün, bölücü terör örgütünün menfur eylemleri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadı. İşte daha dört yıl önce bu binalar yoktu. Onun yerine terörün eylemleri nedeniyle yıkılan evler vardı. iş yerleri vardı. okullarımız vardı. camiler vardı. maalesef binlerce konutun yanında 100’e yakın okulumuzu da yakmak suretiyle, patlatmak suretiyle kullanılamaz hale getirdiler. Keza camileri iş yerlerini ama Allah’a şükürler olsun. Burada görmüş olduğunuz bu manzara işte Allah’ın izniyle devletimizin gücünü gösteriyor. Kudretini gösteriyor. Hepsi pırıl pırıl bir şekilde ayağa kalktı. tabi bu çalışmalar devletimizin gücüyle sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde liderliğinde, ilgili bütün bakanlıklarımızın imkanlarını seferber etmesi ile oldu. Aynı seferberlik eğitim alanında da yaşandı. Yıkılan okulların tamamı yeniden ayağa kaldırıldığı gibi. Fazlası da yapıldı. Yeni derslikler, yeni okullar inşaa edildi. Şehrimiz çok şükür, huzur ve güvenlik iklimini yakaladı” dedi.

Kampanyaya 100 tablet bağışlayarak başladığını belirten Vali Pehlivan şöyle konuştu; “Eğitimin en temel konu olduğu bilinci ile her zaman hangi konu olursa olsun muhakkak eğitim boyutunu da el almak suretiyle yola devam etmek istiyoruz. O yüzden dedik ki Şırnak eğitimde öğretimde de başaracağım diyor.. ve inşallah başarıyor. Daha iyi noktaları hep birlikte yakalayacağız. Bugün bunun sembolik bir adımını atıyoruz. Belki bir, belki bin, belki binlerce bir sayıya ulaşırız. Lütfen bu kampanyaya gerekli alakayı gösterelim. Ve gözünüzde o tableti eline alacak çocuğun gülümsemesi canlansın. O gülümsemeyi tahmin edin. Hepsi bizim evlatlarımız. Ama imkanı olmayanlar var. Onların imdadına imkanlarımızı seferber etmek suretiyle, onların ihtiyaçlarını gidermekte hepimizin görevi diyorum. Kampanyamızın hayırlı olmasını diliyorum ve açılışını da 100 tablet ile başlatmak istiyorum. İnşallah bu yüzleri, binler bulur ama bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da hep beraber dayanışmamızı ortaya koyar çocuklarımızın yüzünü güldürürüz diyorum.”

50 BİN ÖĞRENCİ UZAKTAN EĞİTİME ERİŞEMİYOR

50 bin 146 öğrencinin uzaktan eğitime erişemediğini belirten İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener; “14 bin 734 öğrencimiz köy ve orta okullarda eğitime başlamıştır. 159 bin 419 öğrencimizin bugün itibari ile 101 bin 120 öğrencisi bir şekilde okul ortamında eğitim ile buluşmakta. Bunların 86 bin 896 tanesi yüz yüze eğitim gerçekleştirmekte, diğerleri hibrit uygulaması ile eğitime devam etmektedir. Bu şekilde eğitime devam eden öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimlerini kolaylaştırmak adına il milli eğitim müdürlüğümüz olarak ilimiz ve ilçelerimiz dahil 25 tane eba destek noktasını okullarımız bünyesinde kurduk. Bakanlığımızın desteği ile okullarımızda kullanılmak üzere 7 adet süperbox sınırsız internet modemi temin edildi. İlimiz genelinde okul okul yaptığımız araştırmalara göre elde ettiğimiz veriler sonucu 50 bin 146 öğrencimiz uzaktan eğitime erişememektedir. Bu sebeple siz sayın valimizin desteği ile başlatılan uzaktan eğitime destek kampanyası Şırnaklı öğrencilerimize iyi gelecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.