Şırnak’ta Ekmeğe Zam Yapıldı!

Şırnak’ta Ekmeğe Zam Yapıldı!

Şırnak’ta fırıncılar kendi aralarında aldığı karar ile daha önce 220 gram ekmek 6,5 TL’den satılırken, şimdi ise 250 gram ekmeği 10 liradan satmaya başladı. Bakanlık 220 Gram ekmeğin 6,5 TL’den satılması yönünde görüş bildirdi.

Şırnak’ta ekmeğe zam yapıldı. Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği sekreteryası 28 şubat 2024 tarihinde toplanarak ekmek fiyatı belirledi. Ekmek Fiyatı belirleme Komisyonu Şırnak Merkez, Silopi ve Uludere ilçelerinde 250 Gr.10.00 TL, Cizre İlçesinde 220 Gr.8 00 TL, İdil İlçesinde 200 Gr. 8,00 TL olmasına karar verdi. Karara Türkiye Fırıncılar Federasyonu uygun görüş verirken, Esnaf, Sanatkârlar Ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ise ekmeğin kilogram fiyatının 32,50 TL olmasına, 220 Gram ekmeğin ise 6,5 TL’den satılmasına karar verdi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ İTİRAZ ETTİ

Esnaf, Sanatkârlar Ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ise verdiği cevapta, ekmek fiyat tarifelerinin Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre belirlendiği belirtildi.

Ekmek fiyat tarifeleri belirlenirken ekmeğin maliyet unsurları ile tüketicinin ihtiyaç ve alım gücü arasında bir dengenin de kurulması gerektiği belirtilen cevapta, bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonunda Şırnak’ta uygulanmak üzere bir kilogram ekmeğin fiyatının 32,50 TL (200 gr 6,50 TL) olacak şekilde karar verdi.

Esnaf, Sanatkârlar Ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün cevabından sonra Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, fiyatın yeniden değerlendirilmesi ve yükseltilmesi için itirazda bulunarak fiyat talebi için gerekçeli kararı Bakanlığa sundu.

Resmi işlemlerin uzun sürmesinden dolayı Şırnak’ta bulunan fırıncılar kararın sonucunu beklemeden fiyatları yükselttiler. Şırnak’ta 250 gram ekmek 10 TL’ye satılıyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum