Şırnak'ta Emzirme Haftası Düzenlendi!

Şırnak'ta Emzirme Haftası Düzenlendi!

Şırnak'ta Emzirme Haftası Düzenlendi! Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde anne ve anne adaylarına yönelik 1-7 Ağustos Emzirme Haftası etkinliği düzenlendi.

Şırnak'ta Anne ve Anne Adaylarına Emzirme Haftası Düzenlendi!

Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde anne ve anne adaylarına yönelik 1-7 Ağustos Emzirme Haftası etkinliği düzenlendi.
1-7 Ağustos Emzirme Haftası münasebetiyle yapılan etkinlikte stant açılıp anne ve anne adaylarına emzirme ile ilgili bilgiler verildi.

aw003532-02.jpg


Anne ve anne adaylarına tavsiyelerde bulunan Emzirme Danışmanı Ebe Fatma Aksoy, “1-7 Ağustos tarihleri arasında tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam etmektedir. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Doğumu izleyen ilk 18 aylık dönemde bebeğin beslenme tarzı çocuğun daha sonraki fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi açısından çok büyük önem taşır" dedi.

aw003532-04.jpg


Bir bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ideal beslenme yöntemi emzirme olduğunu belirten Aksoy, "Büyüme ve gelişmenin çok hızlı olduğu yaşamın bu ilk birkaç yılında emzirmenin sürdürülmesi, çocuğun sadece o andaki değil daha sonraki yıllarda da fiziksel ve ruhsal sağlığını olumlu etkilemektedir. Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğini düşünmesi ve bunu başaracağına inanmasıyla başlar. Hayatın ilk günlerinde ve ilk yıllarında bebeğin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmemiştir. Bu nedenle bebeğin, annesi tarafından korunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

aw003532-01.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.