Şırnak'ta Engelli Raporu Bulunan 78 Yaşındaki Yaşlı Adam Tutuklandı!

Şırnak'ta Engelli Raporu Bulunan 78 Yaşındaki Yaşlı Adam Tutuklandı!

Şırnak'ta farklı türde hastalıkları olan ve yüzde 91 engelli raporu bulunan 78 yaşındaki Emin S. adlı vatandaş örgüt propagandası yapmak suçundan tutuklandı.

Şırnak’ta çeşitli hastalıkları ve yüzde 91 engelli raporu bulunan 78 yaşındaki Emin Soyal “örgüt üyeliği ve propagandası” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanması Meclis’e taşınan Soyal’ın, kalp yetmezliği, KOAH, görme ve işitme kaybı gibi hastalıkları bulunuyor.

Yerel bir kaynakta yer alan habere göre, Soyal'ın avukatı, Cizre Devlet Hastanesi tarafından müvekkilinin hastalıklarına dair verilen raporu hakimliğe sundu. Ancak hastane raporuna rağmen Soyal hakkında tutuklama kararı verildi. Soyal’ın ifade işlemleri sırasında işitme kaybı nedeniyle zorluk çektiği öğrenildi.

Emin Soyal'ın Cizre Devlet Hastanesi’nden 1 Mart tarihinde verilmiş yüzde 91 engelli raporu bulunuyor.

“Midesinde sorun var, yediği yemeği de kusuyor”

Soyal’ın oğlu Mesut S, babasının başkasının yardımı olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmadığını ve hastalıkları nedeniyle 4 yıldır evden dışarıya bile çıkmadığına işaret ederek, "Evden çıkacak takati yoktu. Sadece hastaneye kontrole gitmek için çıkardı. Haftanın 2 günü hastaneye kontrole giderdi. 2 ay önce Urfa’ya ameliyata götürdük. Kalbindeki pili değiştirdiler. Biri yardım etmezse tek başına yemek bile yiyebilecek bir durumu yok. Tutuklandıktan sonra kapalı görüşüne gittim. İşitme kaybı yaşadığı için birbirimizi anlamıyorduk. Çünkü duymuyor. Midesinde sorun var. Yediği yemeği de kusuyor. Eğer hafif yemekler olmazsa yiyemiyor. Babamın bir an önce bırakılmasını istiyoruz. Çünkü hasta ve cezaevinde yaşayamaz. Kullandığı bütün ilaçları da raporludur. Tuvalet ihtiyacını bile karşılamakta güçlük çekiyor. Birinin yardımı olmadan kalkamıyor. İfadesini verirken bile saatlerce uğraşmışlar. Çünkü duymuyordu ve Türkçe de bilmiyordu" diye konuştu.

HEDEP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da 78 yaşındaki Emin S.’nin tutuklanmasını Meclis’e taşıdı.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.