Şırnak'ta Et Fiyatları Neden Artıyor?

Şırnak'ta Et Fiyatları Neden Artıyor?

Kırmızı ette fiyat durmuyor. Şırnak'ta kemikli etin kilogramı 190 TL, dana et’in kilosu ise 280 liraya kadar çıktı tabi bu fiyat mahalle kasaplarında geçerli. Market zincirlerinde ve özel işletmelerde kilosu 400 liraya kadar çıkıyor.

Şırnak'ta kemikli etin kilogramı 190 TL, dana et’in kilosu ise 280 liraya kadar çıktı tabi bu fiyat mahalle kasaplarında geçerli. Market zincirlerinde ve özel işletmelerde kilosu 400 liraya kadar çıkıyor.

SON AYLARDA FİYATI ARTTI

Kırmızı ette fiyatlar yılbaşından bu yana artıyor. Şırnak'taki mahalle kasaplarında kemikli etin kilogramı 190 liradan satılıyor. Dana (kemiksiz) et’in kilogramı ise 280 liraya dayandı. Özel işletmelerde ve Market zincirlerinde etin kilosu ise 400 liraya yakın bir fiyatta alıcı buluyor. Kasaplar, kırmızı et’te fiyat artışının devam ettiğini belirterek şunları belirtiler: “Et fiyatı artınca müşteri kaybımız oluyor. Böyle giderse kırmızı et’te fiyatlar daha da yükselir. Kimse et almazsa bir çok kasap da mesleği terk eder.” şeklinde konuştu.

ŞIRNAK'TA ET FİYATLARI NEDEN ARTIŞ GÖSTERİYOR?

Şırnak bölgede hayvancılık alanında öncü illerden bir tanesi ve et fiyatlarının da en pahalı olduğu iller arasında. Peki hayvancılık alanında öncü olan bir ilde et fiyatları neden bu kadar yüksek. Otlak alanı bulunan meraları ve yayla alanları ile meşhur ve hayvanların yaşamı için elverişli olan bir ilde et fiyatları neden bu kadar yüksek fiyatlardan satılıyor. Bütün bu soruların cevabı ne yazık ki bir türlü bulunamıyor...

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.