ŞIRNAK'TA EV KİRALARI UÇUŞA GEÇTİ

ŞIRNAK'TA EV KİRALARI UÇUŞA GEÇTİ

Özellikle Büyükşehirlerde kira ve konut fiyatları fahiş boyutlara yükselmeye devam ediyor. Tüfeye bakan yok, eski kiracılar bir bir çıkarılmaya devam ediyor.

İnşaat maliyetlerinin birim fiyatlarındaki artışlar ve konut sıkıntısı nedeniyle tüm Türkiye'de olduğu gibi Şırnak'ta da konut fiyatları ve kiralar yüzde 300'ün üzerinde seyretmeye başladı.

Ev satın alamayan vatandaşlar ve ilde görev yapan kamu çalışanları çözüm olarak kiralık evlere yöneldi. Kiralık evlerde talebin artması, ev sahiplerinin zam oranlarını keyfi belirlemesine neden oldu. Da önce maksimum 1000 lira olan ev kiralarının şuan 4 bin liranın üzerine çıktığı dikkat çekiyor. Vatandaşlar Şırnak'ta inşaat malzemelerinin birim fiyatlarındaki artış nedeniyle yeni evler yapılmadığını ve bu yüzden ev sahiplerini de bu krizi fırsata çevirdiğini anlatarak, şöyle dediler: ''Şırnak'taki konutların neredeyse yüzde 90'ı TOKİ tarafından yapılan konutlar onların dışında arsası olan az sayıdaki kişi kendilerine eğer izin alabiliyor ise yeni ev yapıyorlar. Hergün artan nüfus, ilçe ve köylerden gelen göç ile kamu çalışanlarının büyük bir kısmının il dışından geliyor olması doğal olarak hem kiraların, hem de konut fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Asgari ücretle çalışan bir kişinin aldığı ücret sadece ev kirası ve faturalarına yetmektedir. Bir kişi bile olsa ay sonunu getirme şansı yok gibi. Bunun için ya hükümet öncülüğün de, ya da belediye öncülüğünde yeni konutların yapılması ve fahiş kiraların önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.