Şırnak’ta evlat nöbeti 21’inci haftada

Şırnak’ta evlat nöbeti 21’inci haftada

Şırnak'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerden kadınlar, HDP il binası önündeki eylemlerini 21’inci haftada da sürdürdü.

 Evlat nöbetini sürdüren kadınlar, soğukta, yağmurda, karda, kışta çocukları geri dönene kadar HDP önünde evlat nöbetlerini sürdüreceklerini belirtti.
Şırnak’ta çocukları ve yakınları PKK'lı teröristlerce kaçırılan aileler, şehit ve gazi yakınları ile Şırnaklı kadınlar, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nde yürüyüş yaparak, ellerinde Türk bayraklarıyla PKK'yı protesto etti. Güvenlik önlemleri eşliğinde HDP İl Başkanlığı önüne gelen kadınlar, HDP'ye ve terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi. PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını taşıyan aileler, 'Kahrolsun PKK', 'Tırnakçı HDP', 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.
HDP binası önüne, 5 yıl önce 14 yaşındayken, kaçırılan oğlu Doğan için gelen Hamdiye Arslan, yağmura ve soğuğa katlanarak burada olduklarını belirtip, "Eylem yapanların tümü çocukları için eylem yapıyorlar. Çocuklarımız küçüktür. Bize çocuklarımızı vermelerini istiyoruz. Çocuklarımız dağlarda soğukta, karda kıştalar. Çocuklarımız küçük olduğu için oturamıyoruz. Bizde bu soğukta, karda kışta HDP kapısında olmaya devam edeceğiz. Biz yaşadığımız sürece, çocuklarımız evlerine dönmeyene kadar çocuklarımızın peşini bırakmayacağız. HDP’nin kapısında olacağız yaşadığımız sürece. Bizde çocuklarımızın okumasını, güzel bir hayat yaşamasını. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Hiç kimse ölmesin. Yeter artık anneler ağlamasın. Yeter artık bu kanı dökmesinler. Biz kimseye bir haksızlık yapmamışız. Haksız bir şekilde çocuklarımızı kaçırıp götürdüler, silah altına soktular. HDP’nin kapısında olmaya devam edeceğiz. Burada D,yarbakır’da , Hakkari’de nerede olursa olsun eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. 
Terör örgütü PKK tarafından 7 yıl önce 15 yaşındayken, kaçırılan oğlu Metin için HDP binası önüne gelen Emine Üstek de oğlunun kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tuttu. Üstek; “ben oğlum için HDP il binasın önüne geliyorum. Yaşadığım sürece HDP’nin kapısında olacağım. HDP çocuğumu kaçırdığı için buradan ayrılmayacağım. Yağmur’da olsa, karda olsa, soğukta olsa oğlum gelene kadar burada olacağım” dedi.
Yapılan açıklamaların ardından kadınlar yürüyüş yaparak HDP il binası önünden ayrıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.