Şırnak'ta facia: 1 çocuk hayatını kaybetti, 3 çocuk yaralı

Şırnak’ta bir binanın bodrum katında çıkan yangında 1 çocuk hayatını kaybetti. 3 çocuk yaralandı.

Şırnak Merkez Cumhuriyet Mahallesinde bir Toki binasının bodrum katında henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 14.45 sularında yangın çıktı.

Çıkan yangında beraber bulunan Umut Küden (15), Huzan Talay (14) Kenan Yorga (12) ve Enes Usal (14) yaralandı.

Olay yerine itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde Huzan Talay'ın hayatını kaybettiği belirlenirken yaralı diğer 3 çocuk tedavisi için Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

3 ÇOCUK ŞANLIURFA’YA SEVK EDİLDİ

Olayda yaralanan ve hayati tehlikeleri devam eden Umut Küden, Kenan Yorga ve Enes Usal Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "12.11.2023 saat 15.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi 513. Sokakta bulunan TOKİ AB5-6 numaralı blokta bilinmeyen bir nedenle kazan dairesinde meydana gelen yangında H.T. (14) isimli öğrencimiz vefat etmiştir, U.M.K. (15), E.U. (14) ve K.Y. (12) isimli öğrencilerimiz de yaralanmıştır. Ekiplerimiz olay yerine ivedi olarak intikal ederek gerekli tüm müdahalelerde bulunmuştur. Şırnak Devlet Hastanesinde ilk müdahalelileri yapılan yaralı öğrencilerimiz, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulansla sevk edilmiştir. Yaşanan elim olayla ilgili Şırnak Valiliği olarak incelemelerimiz devam etmektedir. Şırnak Valiliğimiz, süreçle ilgili yürütülen çalışmaları bizzat yakından takip etmektedir. Vefat eden öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve öğrenci arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı öğrencilerimize acil şifalar diliyoruz."

valiatayolay12112023.jpg Şırnak Valisi Cevdet Atay olay yerinde incelemelerde bulundu

MİLLETVEKİLİ TATAR: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Olaya ilişkin başsağlığı ve geçmiş olsun mesajında bulunan Şırnak milletvekili Arslan Tatar, "Bugün Şırnak il merkezinde yaşanan talihsiz bir kaza sonucu Hayatını kaybeden kardeşimiz Huzan TALAY’a Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır, yaralanan Kenan YORGA, Umutcan Mahmut KÜDEN ve Enes USAL kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.Yaralı olan çocuklarımızın tedavileri için elimizden gelen gayreti gösterecek, sürecin takipçisi olacağız."

arsltsrnkoaly12112023.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.