Şırnak’ta Faraşin Balı için hasat sezonu başladı

Şırnak’ta Faraşin Balı için hasat sezonu başladı
Şırnak Valiliği, kentin yüksek rakımlı bölgelerinden Faraşin’de bal hasadının başladığını duyurdu. Kendine özgü aroması ve kalitesiyle öne çıkan Faraşin Balı, Şırnaklı üreticilerin emeğiyle sofralara ulaşıyor.

Şırnak’ın doğal güzellikleriyle öne çıkan Faraşin Yaylası’nda bal hasadı başladı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, Faraşin’de üretilen balın kendine özgü aroması ve kalitesiyle dikkat çektiği belirtildi.

hrcjikbbyaav7kp.jpg

Valilik, bölgedeki üretimin Şırnaklı arıcıların çalışmalarıyla sürdürüldüğünü ve Faraşin’in bereketinin sofralara ulaştırıldığını ifade etti.

Faraşin Yaylası ve çevresinde arıcılık faaliyetleri geçmiş yıllarda da sürdürülürken, bölgenin doğal bitki örtüsü bal üretimi açısından önemli bir potansiyel taşıyor.

hrcjikbagaasoxe.jpg

Kaynak:Şırnak Haber 73

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.