ŞIRNAK’TA ‘GELENEKSEL KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİĞİ’ BAŞLADI

ŞIRNAK’TA ‘GELENEKSEL KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİĞİ’ BAŞLADI

Şırnak’ta, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun desteğiyle kent merkezi ile tüm ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği" başladı.

Şırnak Valiliği’nce, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun desteğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ve 5 gün sürecek şenlikte her yaştan katılımcılar, okçuluk, kol kapama, mas güreşi, ok savaşları, mangala, üç taş, dokuz taş, topaç, atlı cirit ile ebru sanatı gibi farklı spor etkinlikleriyle buluşacak. Etkinlikte çocuklara çeşitli oyunlar eğitmenler tarafından öğretilerek, beraber eğlenmeleri sağlandı. Şenlikte, çocuklar çeşitli oyunları eğitmenlerden öğrenme fırsatı buldu. Etkinlik alanını ziyaret eden Vali Osman Bilgin, çocuklarla birlikte alandaki çeşitli oyunları oynadı.

Vali Osman Bilgin, etkinliğin amacının öğrencilerin ata sporlarını öğrenerek gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek, “Dünya Etnospor Konfederasyonu Bilal Erdoğan’ın başkanlığında ve koordinesinde Şırnak’ımızda başta il merkezi olmak üzere tüm ilçelerimizde uygulamalı olarak geçmişten geleceğe ata sporumuzun yaşatılması ve öğrencilerimizin onu tekrar hatırlayıp gelecek kuşaklara aktarması babında çok önemli bir çalışma yapılıyor. Şuan il merkezindeki okullarımızın tamamını u alana getirerek ata sporlarımızın tekrar yaşatılması ve yaşanması hedefleniyor. Bu kapsamda da çok şükür ilimizin tüm öğrencilerini buraya getiriyoruz. Çocuklarımızın geçmiş ile bağlarını koparmadan geleceğe daha güvenle sağlıkla bakmalarını sağlıyoruz. Gerçekten bu önemli. Ata sporları sadece bir spor olarak görülmemeli kültürel ve sportif faaliyetler açısından geçmiş ile bağ kuran bu manada bizi bugüne ve geleceğe taşıyan önemli argümanlar. Kültürümüzden kopmamış oluyoruz. Toplamda ilimizde 200 bin öğrencimiz var. Bizim hedefimiz bu öğrencilerin yüzde 80’ine ulaşmak. Kısaca 160 öğrencimize ulaşıp bundan faydalandırmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.