Şırnak'ta Görev Yapan Kaymakam Şanlıurfa'ya Atandı!

Şırnak'ta Görev Yapan Kaymakam Şanlıurfa'ya Atandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla ilgili kararnamesi gece yarısı resmi gazete de yayımlandı. Buna göre Beytüşşebap Kaymakamı Kemal Ülkü, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçe Kaymakamlığı’na atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vali yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesi ile 2022 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine kaymakam olarak atanan Kemal Ülkü, dün gece resmi gazete de yayımlanan kararname ile Şanlıurfa Viranşehir ilçesine Kaymakam olarak atandı.

Kemal Ülkü Kimdir?

Kaymakam Kemal Ülkü, 1990 yılında Eskişehir’ de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Manisa’ da tamamladı. 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdare bilimler Fakültesi İktisat bölümünden başarıyla mezun oldu. 2014 yılında girmiş olduğu Maliye Bakanlığı Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak 3 yıl süreyle görev yaptı. 2017 yılında Uşak Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

İl Merkez stajının ardından sırası ile Akhisar ve Bayındır İlçelerinde Kaymakam refikliği stajını, Samsun Ayvacık İlçesinde Kaymakam Vekilliği stajını, Ankara’ da Mülkiye Başmüfettişi nezaretinde Teftiş Stajını tamamladı. İngiltere’ de Sheffield Üniversitesinde 8 ay süre ile yabancı dil eğitimi aldı. Aynı dönemde Birleşik; Krallıkta Yerel Yönetimler ve Gelir Kaynakları üzerine gözlem ve araştırmalarda bulunarak bu konudaki tez çalışmalarını tamamladı. İçişleri Bakanlığının 25/10/2019 tarihli Makam onayı ile Aydın İli Buharkent Kaymakamı olarak görev yapmıştır. 20/08/2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile görev yerleri değiştirilen Mülki İdare Amirleri atama kararı ile Kaymakam Kemal ÜLKÜ 07/09/2021 tarihinde Malatya/Arguvan ilçesine atanmıştır. 29.08.2022 tarihinden itibaren Şırnak/Beytüşşebap Kaymakamı olarak ataması yapılan Ülkü, 2 temmuz itibari ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine kaymakam olarak atandı.

Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.