Şırnak'ta Hak-İş Sendikasına Bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Şırnak'ta Hak-İş Sendikasına Bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Hak-İş Sendikasına bağlı Hizmet-İş sendikası Şırnak Şubesi 1. Olağan kongresi Şehr-i Nuh Otelde yapıldı.

Hak-İş Sendikasına bağlı Hizmet-İş sendikası Şırnak Şubesi 1. Olağan kongresi Şehr-i Nuh Otelde yapıldı.
Hak-İş Sendikasına bağlı Hizmet-İş Sendikası 1. Olağan kongresinde başkan adayı Nevzat Uysal’a karşı başka bir aday çıkmadı. Tek liste halinde gidilen kongrede başkan seçilen Nevzat Uysal, “Bizler, 163 Ülkeden 331 emek örgütünün bağlı olduğu, 207 milyon işçiyi temsil eden uluslararası Sendikalar konfederasyonu, genel başkan yardımcılığını, aynı zamanda 40’tan fazla ülkeden, 120 konfederasyonun ve meslek örgütünün üyesi olduğu ‘’ Uluslararası Kudüs ve Filistin’e destek Sendikalar Birliğinin’’ de Genel Başkanlığını yürütmekte olan büyük bir aileyiz. Hak-iş ve Hizmet iş Genel başkanımız sayın Mahmut Arslan Beyin emeğe ve alın terine adanmışlığı sayesinde, mücadelemizin sınırları uluslararası bir güce kavuşmuştur. Böyle bir camianın çatısı altındaki 20 iş kolundan biri olan, Hizmet-İş sendikamızda üye olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz!
Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz tarafından mücadelesi verilmekte olan Belediye çalışanlarının kamu çerçeve protokolüne dahil edilmesini ve 52 günlük ilave tediyenin Belediye şirketlerine de uygulanması talebimizi buradan yineliyor ve talep ediyoruz.
Şırnak ilimizde teşkilatlanabilmemiz; adaleti, hakkı ve hukuku tesis edebilmemiz sayısız faşizan eylem ve söylem ile sekteye uğratılmaya çalışıldıysa da, siz feraset sahibi emektarlar sayesinde, başarısızlığa uğramıştır. Bunun bir tezahürü olarak, bugün burada 1. Olağan Genel kurulumuzu gerçekleştirebilmenin haklı onuru ve mutluluğunu hep beraber yaşamaktayız. Emekçinin alın terini ve haklı mücadelesini destekleyerek, bugünlere taşıyan başta siz değerli üyelerimize, her türlü istişarede bizleri yalnız bırakmayarak, sağduyuyu ve emeği vicdanlarında his ederek paylaşan belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza ve ilimizin değerli hanım kaymakamı olan Sayın Nazlı Demir Hanıma özellikle şükranlarımı şahsım ve Hizmet İş Sendikamız adına sunmak istiyorum.
Olağan kongremiz nedeniyle; aramızda bulunan; Cizre Belediye A.Ş ile yapılan toplu sözleşmede, emekçi kardeşlerimize bir anne şefkati ile sahip çıkarak, günümüzün en kıymetli toplu sözleşmesinin imzalanmasında büyük katkıları olan Kıymetli Cizre Kaymakamımız Sayın Nazlı Demir Hanımefendiye, Hizmet-iş Sendikamızın, Şırnak İlimizde henüz emekleme aşamasında iken, Şırnak Belediye Başkanlığına gelerek; Şırnak’ın mahfuz kaderini değiştiren, hem belediyecilikte halka sunmuş olduğu hizmetlerle, hem de sendikal örgütlenmemize sunduğu katkılarla, bizleri emeklemekten alıp, ayağa kalkmamıza ve bugüne gelmemize vesile olan, Şırnak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yarka beyefendiye, Genel Başkan Vekilimiz Sayın Halil Özdemir Başkanıma, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Celal Yıldız Başkanıma, Çevre illerden gelerek Demokrasi Şölenimize onur veren Şube Başkanlarıma, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Kanaat önderleri, Kıymetli Delegasyon, üyelerimiz ve Basın mensubu arkadaşlarıma; kıymetli katkıları ve katılımları nedeniyle, teşekkür ediyor; 1. Olağan Kongremizin, bütün emekçi arkadaşlarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Hizmet-İş Sendikası kongresinde konuşan Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise; “2019 seçimlerinde Şırnak halkının çok yüksek oy ile beni bu koltuğa oturttular. Şırnak’ın özellikle hizmet siyasetine ihtiyacı olduğunu bilerek buna talip oldum. Halkımız da bunu çok güzel gördü ve el birliği ile bana güzel bir oy vererek beni seçtiler. Seçilir seçilmez, hemen sendika temsilcileri gelip gittiler. şunu söyledim işçi kardeşlerime, bana yakın çalışan ve hizmet içgüdüsü olan sendikalar ile çalışmak benim birinci önceliğimdir.
Hiçbir zaman ben yaptım demedim, biz yaptık. Divan başkanımıza bir video izlettim. O videoyu Şırnak’a gelen tüm bakanlara, genel müdürler ve sizler gibi kıymetli insanlara izlettiğim zaman bu salonda kaç defa göz yaşı döküldü. Ama şimdi o dökülen gözyaşları artık ışıldıyor, artık gülerek konuşabiliyoruz. Neden? Çünkü; yüzde 65’i yıkılan bir şehrin belediye başkanlığını yapmakta çok zor.

1fdcd2aa-d369-4aae-aacf-757003ee45df.jpg
Sağ olsun kayyum bir şeyler yapmış. Ama Şırnak yüzde 65’i yıkılmış bir şehirde işleri bir günde, 3 ayda yada 1 yılda yapabileceğiniz bir iş değil. Bir diğer şansızlığımız da, dünya genelinde yaşanan felaketler, Türkiye’de yaşanan depremler, pandemiler, asrın yangınları, asrın sel felaketleri ve en son yaşadığımız asrın depremi. Bunların tamamı asrın felaketleridir. Bu felaketler yaşandıkça, bizde bundan hırpalanıyoruz. Asgari ücretle çalışan bir belediyeden bahsediyoruz. Maalesef. Ama gurur duyuyorum Şırnak’la. Bazıları konuşmalarında burada yaşanılmaz. Hayır yaşanılmaz idi, ama şuanda Şırnak ilçeleri ile beraber Türkiye’nin en güzel şehri haline geldi. Geçmişte Şırnak’a potansiyel terör merkezi olarak lanse eden özellikle bazı kesimler vardı. Ama halkımız ile güvenlik güçlerimizin gayretleriyle beraber burada huzur ortamı oluştu ve bizler hizmet siyasetini çok kıymetli personelleri ile birlikte yapıyoruz.

f90b3dcd-025b-43b5-bd10-d53066054b66.jpg


Hiçbir zaman için emek hırsızı değilim. Ben emekten yanayım, sigara sattım, ayakkabı boyacılığı yaptım, karpuz sattım. Hiçbir zaman aslımı inkar etmem. Bu göreve gelmeden önce Türkiye’de 61 ilde çalışan bir şirketin yönetim kurulu başkanıydım. İşçinin ne demek olduğunu bilirim emeğin ne olduğunu bilirim. Emek hırsızlığı kadar densiz bir şey yoktur. Bir işçinin hakkını vereceksin.
Başkasının cebindeki para beni ilgilendir. Ben kendi cebimdeki paraya bakarım. İşçi kardeşlerim buradalar. Ben tepeden bakan bir şahısta değilim. Çocuk ile çocuk, büyük ile büyük. Koltuğumu dolduran bir başkanım. Nerede ne konuşacağımı ne söyleyeceğimi bilirim ve haddimi de bilirim. Ama hadsiz olanlara karşı da ne diyeceğimi bilirim.

48ce7ce0-7526-4157-acb3-96285c0ed88a.jpg


Ben asgari ücretle çalışan bir belediye başkanıyım. Ne yapayım. Keşke Cizre Belediyesi kadar benim de gelirim olsa. Yüzde 65’i yıkılan bir şehir. Allah devletime zeval vermesin. Devletimiz Şırnak’a her türlü yatırımı yaptı. Ama maalesef bana gelen paradan kesiyorlar. Belediyeye gelen para iller bankasından gelen vergi paraları ile geliyor. Nüfusumuz 69 bin 330 Cizre’nin 160 bin. Ben millete diyorum arkadaş nüfusumuz artsın. Soruyorum Şırnak’ın nüfusu ne kadar? Bana verilen cevap, şerefime namusuma 100 binin üzerinde. Peki tabela nüfusu? Şırnak’ın nüfusu 100 binden fazla olsa dükkan sizin diyorum.

8ddb1327-3f53-4365-994a-321466cb1073.jpg


İşçi kardeşlerim buradalar, başkanlar burada. Sözleşmeleri hep beraber bir çay içelim. Diyorum ki Mustafa gel, koltuğumu veriyorum sana belediye başkanı sensin. Mali işlerden sorumlu başkan yardımcım Ömer bey sende gel, gelen parayı da çıkar koy masaya. Bakıyorlar ve diyorlar ki vallahi ben bu parayı ödeyemem. Peki ben nasıl ödeyeyim? Bu ay gelen para 13 bin 300 (13 milyon 300 bin), bu ay ödediğim para 15 bin 600 (15 milyon 600 bin) 2 bin 300 (2 milyon 300 bin) lira açığım var. nasıl ödedim bu maaşı biliyor musunuz? SGK’ya yatırılan paranın yaklaşık 3 milyonuna yakın bir parayı ödemedim. Önce işçinin parasını ödeyelim. Ay sonuna kadar da Allah Kerim dedim” ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş Sendikası kongresine, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, Hizmet-İş Sendikamız genel başkan vekili Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve işçiler katıldı.

52938e76-cc9b-4501-95ba-e6470d74c1db.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.