Şırnak'ta İçme Suyunu Sulamada Kullanan Vatandaşların Su Abonelikleri İptal Edilecek

Şırnak'ta İçme Suyunu Sulamada Kullanan Vatandaşların Su Abonelikleri İptal Edilecek

Şırnak Belediyesi tarafından vatandaşların içme suyu kullanımı konusunda uyarılarda bulunuldu. İçme suyunu bağ-bahçe işlerinde kullanan vatandaşların tespit edilmesi durumunda su aboneliklerinin iptal edileceğini açıkladı.

Şırnak Belediyesi tarafından vatandaşların içme suyu kullanımı konusunda uyarılarda bulunuldu. İçme suyunu bağ-bahçe işlerinde kullanan vatandaşların tespit edilmesi durumunda su aboneliklerinin iptal edileceği ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.
Belediyeden yapılan açıklamada, bu sene hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi ve yağışların olmaması dolayısıyla içme suyu debilerinde ciddi manada düşüş yaşandığı belirtildi. Söz konusu düşüşün mağduriyetlere neden olmaması için daha önce Belediye Başkanlığınca site yönetimleri ve mahalle muhtarları ile yapılan değerlendirme toplantısında mevcut binalarda kullanılan düşük hacimli depoların büyütülmesi veya ek depolar yapılması, alt katlarda hidrofor sistemlerinin kurulmasına ilişkin kararlar alındığı ifade edilerek, bu minvalde mağduriyetlerin yaşanmaması için site yönetimleri ve diğer binalar ile ilgili alınan kararlar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınması uyarısı yapıldı. Açıklamada, mevcut abonelerin içme suyunu bağ-bahçe sulamasında kullandıklarının tespit edilmesi halinde su abonelerinin iptal edilmesi ile birlikte gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı vurgulandı.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.