ŞIRNAK'TA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE RAMAZAN AYI BOYUNCA 8 TON ET DAĞITILACAK

ŞIRNAK'TA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE RAMAZAN AYI BOYUNCA 8 TON ET DAĞITILACAK

Şırnak'ta, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere 8 ton et dağıtılacak.

Şırnak Valiliği ve Şırnak Belediyesi, ramazan ayında kente yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, belediye tarafından tahsis edilecek 8 ton et, valilik bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince ailelere ulaştırılacak.

Şırnak Belediyesi olarak Valilik Vefa Destek Grubu üyesi olarak ramazan öncesi gıda ve et yardımı için start verdiklerini aktaran Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka,: “Bugün mezbahanemizde 100 koyun kesiliyor buradaki 2 ton eti ramazan öncesi ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız. Bunun yanında 6 bin koliyi gıda maddesini ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu her hafta tekrarlanacak ramazan bitene kadar 8 ton et vatandaşlarımıza dağıtılmış olacak. Bu yardımlarda iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla olmuştur. Bu zor süreçte bu tür yardımlaşma ve dayanışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Valilik, Belediye, STK ve diğer kurumlarla yapılan vefa grupları çok önemli şeylere imza atılıyor. Allah herkesten razı olsun”

Vatandaşların ve sevdiklerinin sağlığı için evlerinde kalmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Yarka, vatandaşlara her türlü hizmeti götürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; “Bu gün tamda Ramazan Ayının arifesinde belediyemizin koordinesinde bu ayın her günü, dar gelirli vatandaşlarımıza özellikle et temini konusunda bir adım atılmış oldu. Emeği geçen bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemizde de Mart ayından itibaren baş göstermeye başlamıştı. Hem il merkezinde ve bütün ilçelerde Vefa Destek Grupları kuruldu. Amaç evde kalması gereken 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın evde kalması zorunluluğu getirildi. Daha sonrada 20 yaş ve altı çocuklarımızın evde kalma zorunluluğu getirildi. Evde kalma durumunda kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının kendileri bir telefon ettiklerinde ihtiyaçlarını ulaştırılması, biz bunu büyük oranda başardık. İrtibat hattı olarakta 112, 155, 156 olarak belirlenmişti. Bu güne kadar 3 bine yakın çağrı aldık. Bunların tamamına yakın arkadaşlarımız gittiler. Merkez, ilçe ve köylerde adresine ihtiyacı ulaştırıldı. Vatandaşlarımızın geri dönüşlerinde memnuniyetlerini görüyoruz. Bunu yaparken sadece dar gelirlilerin ötesinde bu virüs salgını nedeniyle işini kaybetmiş, gelirlerini kaybetmiş vatandaşlarımıza ulaşmak adına organizasyon yapıldı. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamında da hane başı bin TL ödeme uygulaması vardı. Paralar her ne kadar PTT hesaplarına yatmış olsada, oluşturduğumuz ve içlerinde bekçilerimizin, emniyet mensuplarımızın ve jandarma personellerimizin olduğu vefa destek grup tek tek haneleri dolaşmak suretiyle bu yardımları ulaştırdık. Birinci etapta 36 bin, ikinci etapta ise 17 bin olmak üzere 54 bin aileye ulaşıldı. Şimdi üçüncü etap başvuruları başladı. Bu konuda da yine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığımızın koordinasyonuyla ve bizde illerde bu koordinasyonu yerine getiriyoruz. Devlet kaynaklarıyla bu yardımlar yapılırken, bir yandan da hayırsever katkılarıyla gıda yardımlarını dağıtıyoruz. İlk etapta 20 bin gıda kolisi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. İhtiyaçlar nispetinde bunlar artacaktır. Özellikle ramazanda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmaları kesintisiz sürdüreceğiz. İnşallah hem Şırnak hemde ülke olarak virüs ile mücadelede en az hasar ile atlatırız. Havaların düzelmesi bizleri yanıltmasın. Sosyal medyada, sesli anons cihazlarımızdan duyurularımızı yapıyoruz. Havaların düzeldiğine aldanmayalım. Biraz daha sabredelim. Evde kalmaya devam edelim. Toplumuzu da bir alışkanlık var. İftar ile sahur arasındaki vakitlerde kendilerini dışarıya atıyorlar. Bu sene bunuda yapmayalım. Evlerimizde ramazanımızı geçirelim. Ki bayramımız gerçek anlamda bayram olsun.” Dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.