Şırnak’ta İlk Defa Açıldı! Görenler Hayran Kaldı

Şırnak’ta İlk Defa Açıldı! Görenler Hayran Kaldı

Şırnak’ta iki genç girişimci hazırladıkları proje ile Tarihi Mehmet Ağa Kasrı’nda Şırnak’ın ilk ve tek Müzesini açtılar. Mehmet Ağa Kasrı’nda Restoran, Kafe, Müze ve Açık Hava Amfisi bulunuyor.

Şırnaklı genç girişimciler Serhat Alma ve Yakup Benek hazırladıkları proje ile Şırnak Üniversitesi Kampüsü yerleşkesinde bulunan ve DİKA tarafından yapılan Tarihi Mehmet Ağa Kasrı’nı bir kültür sarayına çevirdiler. Kültür Sarayına çevrilen Mehmet Ağa Kasrı’nın içerisinde müze, restoran, kafe ve açık hava amfisi yer alıyor. Müze aynı zamanda Şırnak Merkezde bulunan ilk ve tek müze olma özelliğini taşıyor. Etnografya müzesi şeklinde tasarlanan müzede Şırnak yöresine ait tarihi, kültürel değerleri ile örf ve adetlerin tanıtıldığı bir ortam.

Uzun uğraşlar sonucu tamamlanan Mehmet Ağa Kasrı’nın açılışı bugün düzenlenen tören ile açıldı. Açılış törenine Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdurrahim Alkış, Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz, TSO Başkanı Osman Geliş, MHP il Başkanı Halil Tatar, genç girişimciler Serhat Alma ile Yakup Benek ve vatandaşlar katıldı.

Genç açılışta konuşan genç girişimcilerden Sahibi Serhat Alma; “Mehmet Ağa Sor Kasrımızda amacımız Şırnak’ın ilk Etnografya müzesini kurmaktı. Bu müzede Şırnak’ımızın tarihini, kültürel değerlerini, örf ve adetlerini gelecek nesillere aktarmak için bir çok çalışmamız oldu. Müzemizde eskilerde kullanılan malzemelerimizi kullandık. Müzemizde el değirmeni, tarla sürmede kullanılan materyaller, Şırnak’ın kültür ve yaşamını imgeleyen heykeller, tarihimize ait fotoğraflar sergiliyoruz. Müzemizin yanında Mehmet Ağa Kasrı’nda vatandaşlarımızın aileleri ile gelip, nezih bir ortamda yemek yiyebilecekleri bir restoranımız var. Cafe ve oyun salonlarımız var. Tarih ile tarihe yolculuk yapmak isteyenler için dengbej salonumuz var. Yerel sanatçılarımız buraya gelip müzik dinletileri yapabilirler. Dengbej salonumuzun duvarlarını Şırnak’ın Kültürel zenginlikleri ile süsledik. Bu işi yaptığımız için çok gururluyuz. Burayı kurmamızda desteklerini bizlerden esirgemeyen Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdurrahim Alkış hocamıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz ise böyle güzel mekanın Şırnak’a kazandırdıkları için Serhat Alma ve Yakup Benek’e teşekkür ederek iş yerinin hayırlı olmasını diledi.

Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise; “Şırnak Üniversitesi kampusu içerisinde böyle güzel mekanın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederim kendilerine bol kazançlar diliyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.

1-1.jpg

1-2.jpg

1-3.jpg

1-4.jpg

1-5.jpg

1-6.jpg

1-7.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum