Şırnak’ta İŞKUR Proje Başvuruları Başladı! İş Arayanlar, Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Müjde

Şırnak’ta İŞKUR Proje Başvuruları Başladı! İş Arayanlar, Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Müjde

Şırnak’ta yeni dönemi engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı. Kendi işini kurmak isteyenler 6 Aralık tarihine kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilir.

İşsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında işveren ile iş arayanı buluşturan İŞKUR, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programlarıyla işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına katkı sağlıyor.

Engelli ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik 2014 yılından beri hibe programları yürüten kurum, yeni dönem projeleri için başvuru almaya başladı.

Engelli ve eski hükümlü vatandaşların iş hayatına katılması ve kendi işlerini kurması için önemli bir fırsat sunan İŞKUR destekleyeceği projelerle engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile iş hayatına entegrasyonunu sağlamayı hedefliyor.

Şırnak’ta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projelerin temel amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmelerine ve engellilerin istihdam edilerek ekonomik bağımsızlık kazanmalarına yardımcı olmaktır.

Ayrıca, engellilerin mesleki eğitim alarak iş piyasasında rekabet edebilir hale gelmeleri ve sosyal hayata katılımlarının artırılması hedefleniyor. Eski hükümlüler ise projeler sayesinde hayata yeniden adapte olma ve iş sahibi olma fırsatına sahip olacaklardır.

Uygun görülen proje sahibi kendi işini kurmak isteyen engellilere 450 bin ve eski hükümlülere 300 bin TL’ye kadar destek sağlanacaktır

Bu yıl hibe desteğine yönelik başvurularda otizmli vatandaşların iş gücü piyasasına katılımını teşvik eden projelere öncelik verecek.

Proje Başvuru Süreci

Projeler, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından değerlendirilecektir. Başvurular, rehberlerde belirtilen kriterler doğrultusunda hazırlanarak ilgili kuruma teslim edilmelidir.

Engelliler İçin Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projeleri

Kendi işini kurmak isteyen engelliler, 2025 yılı 1. dönem hibe desteği projelerine başvurularını e-Devlet üzerinden 6 Aralık 2024 saat 23:59’a kadar yapmalıdırlar. Elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Rehberi ve Başvuru Kılavuzu'na ulaşarak, başvuru sürecini detaylı bir şekilde öğrenmek mümkündür.

Eski Hükümlüler İçin İş Kurma Destekleri

Eski hükümlüler de kendi işlerini kurmaya yönelik projelere başvuru yapabilirler. Bu başvurular, Adalet Bakanlığı aracılığıyla ilgili illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edilmelidir. Başvurular, 6 Aralık 2024 tarihine kadar yapılmalıdır.

Destekten yararlanmak isteyenler, projeleriyle 6 Aralık tarihine kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

2-002.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.