Şırnak'ta Kaderine Terk Edilmiş Tarihi Yapı Restore Edilmeyi Bekliyor

Şırnak'ta Kaderine Terk Edilmiş Tarihi Yapı Restore Edilmeyi Bekliyor

Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan binlerce yıllık tarihi yapı restore edilmeyi bekliyor. İlçe vatandaşları Başak Köyündeki tarihi Kilisenin restore edilmesini istiyor.

Her karışı buram buram tarih kokan İdil'de bulunan tarihi mekânların kaderine bırakılması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Tarihi yapıların restore edilip turizme kazandırılmasını isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak tarihi yapılara sahip çıkılmasını istedi.

İdil'in 10 km kuzey batısındaki Başak Köyündeki tarihi kilise ilgisizlikten ve bakımsızlıktan yıkılmak üzere. Miladi 620 yılında 5000 metrekare alan üzerine inşa edilen bu mabed, aşamalı üç katlı bir mimari ile dört dev burç ile desteklenmiştir. Kapı ve pencerelerin kavisleri zamanın tuğlası ile örülü bu mabedin elliden fazla odası bulunuyor. Bir bölümü yıkılan, diğer bir bölümü de yıkılmaya yüz tutan tarihi kilisenin restore edilip turizme kazandırılmasını isteyen vatandaşlar yetkililerden tarihi kiliseye sahip çıkmalarını istedi.

idil.jpg

Tarihi kilisenin restore edilip turizme kazandırılması halinde hem ilçe ekonomisine hem de bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.