Şırnak’ta Kadınlar Okul Boyadı

Şırnak’ta Kadınlar Okul Boyadı

Şırnak’ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler kurulu 6 Eylül’de açılacak olan okullarda öğrencilerin hijyenik ve temiz bir ortamda eğitim görmeleri için köy okullarını boyamaya başladılar.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle başlatılan ‘Geleceğin Kadın Boya Badana Ustaları’ projesi sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Şırnaklı kadınlar hem boya badana yapmayı öğreniyor hem de sosyal sorumluluk projesi kapsamında 6 Eylül’de açılacak olan okullarda öğrencilerin temiz ve hijyenik ortamda eğitim görmeleri için köy okullarını boyamaya başladı.

              Şırnak DEDAŞ İl Müdürlüğü’nün boya ve personel desteği verdiği proje kapsamında kadınlar Geçitboyu Köyü 75. Yıl İlk ve Ortaokulunu boyadı. Kadınlar bir yandan boya yaparken bir yandan da türküler söyleyerek eğlendiler.

Boya yapan kadınları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdiresi Nazan Şener; “TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu Talebi ile bu çalışmayı başlattık. Sponsor firmalar boyaları temin ettikten sonra kadınlarımıza meslek edindirme eğitimleri verdik. İŞKUR Destekli kurslarımızı açtık, Halk Eğitim aracılığıyla. Şuanda kadınlarımız hem boya ustası meslek kurslarını alıyorlar. Hem de okullarımızın boya, badanasını yapmaya başladılar. Sponsor olan DEDAŞ firmasına, Kadın Girişimciler Kuruluna ve tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. 6 Eylülde okullarımızı açtığımız zaman hem temiz okullarımız olacak hem kadınlarımız meslek sahibi olacak. Sertifikalarını alacaklar. Daha iyi bir Şırnak, daha güzel bir Şırnak için çalışıyoruz” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Şırnak İl Başkanı Ayşe İskenderoğlu ise; “Projemizin amacı Şırnak’ta kadın Boya Badan Ustaları yetiştirmek. Bunun için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve halk eğitim ile beraber kurs açtık. Kursta 12 kadın öğrencimiz var. Bu projesi bir sosyal sorumluluk projesine çevirmek istedik. Bununla beraber köy okullarını boyamak için yola çıktık. Bugün Geçitboyu İlk Öğretim Okulundayız. Ve okulu boyuyoruz. 6 Eylülde açılacak olan okullarımız da çocuklarımızın daha temiz daha güvenli bir yerde olabilmeleri için şuan bu okulu boyuyoruz. Keyifliyiz. Ve kadınlar isterse her şeyi yapar. Neden bir boya badana ustası çıkmasın diye düşündük ve şuan buradayız” dedi.

 

 

 

img-5985.JPGimg-5988.JPGimg-6005.JPGimg-6012.JPG

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.