Şırnak’ta kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlıyor

Şırnak’ta kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlıyor
Şırnak’ta Türk Kızılay tarafından kan ve kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla kampanya düzenlenecek. 7-13 Eylül tarihleri arasında Kent Meydanı’nda kurulacak bağış noktasında, 10.00-18.00 saatleri arasında kan ve kök hücre bağışı alınacak.

Türk Kızılay, kan ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Şırnak’ta farkındalık kampanyası düzenliyor. “Kan ver, hayat kurtar” ve “Kök hücre bağışı ile umut ol” sloganlarıyla gerçekleştirilecek kampanya kapsamında bağış noktası Kent Meydanı’nda kurulacak.

7-13 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Bir hafta boyunca devam edecek kampanyada vatandaşlar, her gün 10.00 ile 18.00 saatleri arasında kan bağışında bulunabilecek. Kampanya kapsamında kök hücre bağışına yönelik kayıt ve bilgilendirme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Türk Kızılay tarafından hazırlanan bilgilendirmede, 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireylerin kan bağışında bulunabileceği, 18-35 yaş arasındaki sağlıklı bireylerin ise kök hücre bağışçısı olabileceği belirtildi.

Kampanya ile daha fazla kişinin kan ve kök hücre bağışına katılması, düzenli kan bağışının önemine yönelik toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Yetkililer, sağlık durumu uygun olan vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet ederken, “Sen de katıl, bir hayat kurtar” çağrısında bulundu.

97576d0f-9a9a-4ece-847a-3ec7aef815f2.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.