ŞIRNAK’TA KAPSAMLI KORONAVİRÜS DENETİMİ

ŞIRNAK’TA KAPSAMLI KORONAVİRÜS DENETİMİ

Şırnak'ta Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla 'Sağlık için hepimiz için' sloganıyla koronavirüs tedbirlerine yönelik kapsamlı denetimler yapıldı. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak’ta Ramzan Bayramı’nda ve kurban bayramında artışa geçen koronavir

İçişleri Bakanlığı'nın 'Sağlık için, hepimiz için' sloganı ile 81 ilde başlattığı koronavirüs denetimi sabahın erken saatlerinden itibaren Şırnak’ta da uygulanmaya başladı. Kent merkezi Aydınlıkevler Mahallesi Şehit Mehmet Esin Caddesi bölgesinde gerçekleştirilen Covid-19 tedbirleri denetimine Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Tarım ve Orman Müdür Vekili Hurşit Acar ve beraberindekiler katıldı. Denetimlerde vatandaşlara salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları hatırlatıldı. Maskeyi yanında taşıyan ya da kurallara uygun takmayan çok az sayıda vatandaşı uyaran Vali Pehlivan, maskenin önemini hatırlattı, söz konusu kişilere maske hediye etti. Gıda ürünü satan işletmelere de özellikle dikkat eden Vali Pehlivan, burada da maske ve eldivene önemle dikkat edilmesini istedi.

Denetim Sonrası açıklamalarda bulunan Vali Ali Hamza Pehlivan; “bugün geçen hafta olduğu gibi ‘sağlık için hepimiz için’ sloganıyla içişleri bakanımızın talimatlarıyla ilimiz genelinde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler konusunda bütün arkadaşlarımız ile sahadayız. Biz burada denetlemelerimizi yaparken bütün kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, müdürlerimiz, meslek kuruluşu temsilcilerimiz bütün ilçelerimizde, mahallerimizde, köylerimizde bu denetlemeleri yapıyor. İşletme işletme, dükkan dükkan geziliyor. Bu denetlemelerde öncelikle, maske, sosyal mesafe ve hijyen olmak üzere koronavirüs ile mücadele de uyulması gereken tedbirleri bir kere daha vatandaşlarımızı hatırlatıyoruz. Bugün akşama kadar uğranmadık hiçbir işletme kalmayacak. Bu mücadelede bugün değil sürekli sahada olan mobil ekiplerimiz var. Şuan itibari ile 41 mobil ekibimiz sahada. 100’e yakın personelimiz bu mobil ekiplerde görev yapıyor. Bizde süreci yakından takip ediyoruz. Şırnak ili olarak bütün ilçelerimizde ülke genelinde olduğu gibi koronavirüs ile büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi kontrollü sosyal hayat sürecinde de devam ettiriyoruz. Özellikle de kalabalıkların oluşmaması için hem çağrılarımızı yapıyoruz. Hem denetlemelerimizi yapıyoruz. Biz ile olarak geçtiğimiz ramazan bayramı sonrasında yükselişe geçen vaka artışını kontrol altına almayı başardık. Belli seviyelerin altına indirdik. Kurban bayramı sonrasında da biraz kıpırdama olmakla birlike şuanda kontrol altında. Hastane şartlarımız hem donanım açısından hemde fiziki şartlar açısından yeterli durumda. Bir yandan da filyasyon çalışmalarımız devam etmekte. Evden numune alma çalışmaları devam ediyor. Sağlık ekiplerimiz günlük olarak tarama çalışmaları için sahada. Bu hassasiyet devam ettiği sürece inanıyorum ki hem il olarak hemde ülke genelinde daha iyi noktalara geleceğiz. Sürecin başından beri sayın cumhurbaşkanımızın himayelerinde çok başarılı çalışmalar ortaya konuldu. Esnaflarımızdan şunu rica ettik. Kendimiz uygulayalım kendi sağlığımız için uygulayalım. Gelen müşterilere sağlığımız için bunu hatırlatalım. Ve toplumsal duyarlılık oluşsun ve kalıcı hale gelsin. Kamu görevlilerimiz sürekli dolaşıp hatırlatacak ama bizde vatandaş olarak bunu hatırlatır sürekli bunu kalıcı hale getirirsek sağlıklı neticelere alacağımızı biliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız işbirliği yapıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.