ŞIRNAK’TA KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

ŞIRNAK’TA KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

         Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Özel İdaresi İşletme Müdürlüğü ziyaretinde il genelinde alınan kış tedbirleri ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

         İşletme Müdürlüğü bünyesindeki tamir bakım atölyelerini gezen Vali Pehlivan, işletmedeki iş ve işleyiş ile kış mevsimine yönelik hazırlık çalışmaları ve yürütülen hizmetler hakkında Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Erdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Birlik ve İşletme Müdürü Ömer Bulmuş’tan bilgiler aldı, çeşitli talimatlar verdi.

         Birim bünyesinde değişik kademelerde çalışan işçiler ile de görüşen Vali Pehlivan, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi. Gerçekleştirdiği ziyarette programını takip eden basın mensuplarına Şırnak il genelinde alınan kış tedbirleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan; kış mevsiminde yüksek rakımlı köylerde yoğun kar mücadelesi verdiklerini aktardı.

         İlk gelen karda 5 civarında köy yolunun kapandığını söyleyen Vali Pehlivan, “İl Özel İdaresi ekiplerimiz hummalı çalışmalarla kısa sürede yolları ulaşıma açtı. İki gün önce yağan karla 1’i Merkezde 11’i de Beytüşşebap’ta olmak üzere toplam 12 köy yolumuz kapanmıştı. İl Özel İdaresi ekiplerimiz geceli gündüzlü yapmış oldukları çalışmalarıyla kapanan yolları açarak vatandaşımızın güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağladı” ifadelerini kullandı.

         Aralık ayı başında kış mevsimine yönelik gerekli toplantıların yapıldığını, hazırlıkları hızlandırdıklarını belirten Vali Pehlivan, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Genelgeleri ve talimatları doğrultusunda ilgili kurumların araç, gereç ve personel açısından hazırlıklarını gözden geçirdiklerini söyledi.

         Vali Pehlivan, İl Özel İdaresi sorumluluk sahasında kar nedeniyle kapanması muhtemel olan yolların açılması hususunda 7 sektörün belirlendiğini ve belirlenen bu 7 sektöre göre personel ile araç dağılımının tesis edildiğini aktardı.

         Karla mücadele yapılması hususunda Şırnak genelinde 71 iş makinesi, 5 paletli ambulans ve 207 personelin görevlendirildiğini aktaran Vali Pehlivan, sağlık, İl Emniyet, İl Jandarma, AFAD ve belediye ekiplerinin her zaman olduğu gibi kış mevsiminde de 7/24 esaslı çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

         Karayolları 95. Şube Şefliğinin karayolları ağında çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Vali Pehlivan; sürücüleriyle birlikte 30 adet iş makinesini 5 ekip olarak toplam 80 personelin görevlendirilmiş olduğunu ve Karayollarında 11 ataşmanlı kamyon, 4 greyder, 7 yükleyici, 1 rotatif kamyon, 7 de tuz serici görev alacağını aktardı.

         Şırnak Belediyesi’nin de bu kapsamda hazırlıklarını yaptığını, 13 aracının hazır durumda tutulduğunu ve tuz ile buzlanmaya karşı gerekli stokların da yapılmış durumda olduğu aktarıldı. Belediyenin 2 kar küreme aracı, 1 greyder, 3 kazıyıcı kepçe, 1 loder, 3 damperli kamyon ve 3 pikapla merkezde görev yapacağı belirtilen toplantıda, ilçe belediyelerin ve belde belediyelerinin de aynı şekilde gerekli hazırlıklarını tamamladıkları aktarıldı.

         Toplantıda ayrıca elektrik hizmetlerini veren birim olan DEDAŞ’ın 7 ayrı ekip oluşturduğu ve 30 personelle muhtemel arızalara karşı müdahale etmek için hazır durumda olduğu, benzer şekilde Türk Telekom da ekiplerini iletişimin sağlıklı tesisi bağlamında hazır bulundurulduğu belirtildi.

         Vatandaşlardan araçlarıyla seyir ederken lastik başta olmak üzere zincir ve benzeri tedbir gerektiren diğer avadanlıkları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Vali Pehlivan, kış mevsiminin herhangi bir sorun yaşamadan kazasız belasız hep birlikte huzur içerisinde geçirilmesini diledi.

 

il-genelinde-alinan-kis-tedbirleri-ile-ilgili-basin-aciklamasi-yapildif.jpegil-genelinde-alinan-kis-tedbirleri-ile-ilgili-basin-aciklamasi-yapildi.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.