Şırnak'ta Kışın Zorlu Mesaisi Başladı: Besiciler Saman Balyalarını Kızaklarla Taşıyor

Şırnak ve ilçelerinde kış aylarının zorlu mesaisi başladı. Beytüşşebap ilçesinde yoğun kar yağışının ardından besiciler kızaklarla taşıdıkları saman balyaları ile hayvanlarını besliyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde besici, zorlu kış şartlarında hayvanlarını kızak yardımıyla taşıdığı saman balyalarıyla besliyor.
İlçede besicilerin zorlu kış mesaisi başladı. Yaz aylarında yaylada otlatılan binlerce küçükbaş hayvan, kışın 5 ay boyunca ahırlarda kalacak. Zorlu kış şartlarında ilkbahar aylarında toplatılan samanlar karlı havalarda yem olarak hayvanlara veriliyor.

hayvann.jpg Saman Balyaları Taşıma

Evlerine yakın ahır inşa ederek besicilik yapan bölge halkı, kış aylarının gelmesiyle beraber eşeklerin yardımıyla kızaklarla saman balyalarını karda taşıyıp düzelttikleri alanlarda hayvanlara yem olarak veriyor. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü ilçe ve köylerinde zorlu kış mesaisi sürüyor.

beytussebap-1.jpg Saman Balyalarını Çıkarma


Besici Faruk Temel, yıllardır zorlu işi yaptıklarını, bölgenin karlı olduğu sürekli hayvanların içinde olduklarını söyledi. Hayvanlara yem verip gözü gibi baktıklarını belirten Temel, "Dedelerimizden, babalarımız sonra biz bu işi yapmaya başladık. Karda samanları veriyoruz. çok zorlanıyoruz ama mecburuz" dedi.

beytussabep.jpg Saman Balyaları Taşıma
otllama.jpg Hayvanları Besleme
hayvan.jpg Hayvanlar

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.