Şırnak'ta Kömür Üretimi Artırılacak! İşte 8.5 Milyon Değerinde Yeni Proje

Şırnak'ta Kömür Üretimi Artırılacak! İşte 8.5 Milyon Değerinde Yeni Proje

Şırnak'ta bulunan Kömür ocağı madeni bu sene kömür üretimini arttırmayı planlıyor. Yapılması planlan bu projede toplam 8.5 milyon lira değerinde bir bütçe ayrılacak.

Şırnak Merkezde bulunan açık kömür ocağında büyük bir üretim artışı planlanıyor. Dıvın Madencilik tarafından işletilen bu ocağın yıllık üretimi, 380 bin 160 tondan yaklaşık 2 milyon 681 bin tona çıkarılacak.

Kömür Üretimi Hızla Artıyor

Şırnak ili Merkez ilçesinde bulunan bu kömür ocağı, 20069085 ruhsat numarasıyla faaliyet gösteriyor ve gelecekteki kapasite artışı için planlar yapılıyor. Projenin değeri yaklaşık olarak 8,5 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Mevcut durumda, kömür ocağı yılda 380 bin 160 ton kömür üretiyor ve bu kömürler patlatmalı kazı yöntemiyle çıkarılıp ruhsat alanında stoklanıyor. Daha sonra, bu kömürler doğrudan piyasaya satılıyor. Ancak, gelecekteki projeye göre 100,99 hektarlık alanda çeşitli alanlar planlanıyor.

Genişletilmiş Üretim Alanı

Bu projenin planlandığı alanda kömür cevheri üretimi amaçlı kömür ocaklarına ek olarak, pasa stok alanı, şantiye alanı, ürün stok alanı ve bitkisel toprak alanları da planlanmaktadır.

Gelecekteki faaliyetler kapsamında yıllık 6.702.014,93 ton tüvenan malzemenin çıkarılması hedeflenmektedir. Bu tüvenan malzemenin 2.680.805,97 tonu kömürdür ve geri kalan 4.021.208,96 tonu pasa malzemesidir.

Bu gelişmelerle birlikte, Şırnak'taki kömür ocağı büyük bir kapasite artışıyla daha fazla kömür üretecek ve enerji sektörüne önemli bir katkı sağlayacaktır.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.