Şırnak’ta koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı

Şırnak’ta koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin aşı olmalarıyla başlayan aşılama süreci bu sabah sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla devam ediyor. Şırnak'ta ilk aşı uygulaması İl Sağlık Müdürü Op.Dr. İsmail Başıbüyük'e yapıldı.

ÇİN'den Türkiye'ye getirilen Covid-19 aşıları, Şırnak'ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, bakanlık tarafından kent geneline yetecek düzeyde aşı gönderildiğini belirterek, "Birkaç gün içinde tüm sağlık çalışanlarımızı aşılamayı planlıyoruz” dedi.

Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde saat 9.00 itibariyle sağlık çalışanları için aşılama çalışması başladı. MHRS'den aşı randevusunu alan sağlık personelleri aşı odasına gelerek aşılarını oluyor. Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde, aşı için 5 ayrı aşı odası hazırlandı.

Aşıyı ilk olarak Şırnak İl Sağlık Müdürü Op.Dr. İsmail Başıbüyük oldu. Başıbüyük’ten sonra diğer sağlık çalışanlarıda aşı yapmaya başladı. Şırnak’ta aşı çalışmaları devam ediyor.

Aşı yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük; “bugün itibariyle Şırnak ilimizde, Beytüşşebap, Uludere, Cizre, İdil ve Silopi’deki devlet hastanelerimizde sağlık çalışanlarımızı aşılama işlemleri başlamış durumda. Saat 9:00 itibari ile başladık. Bizde Şırnak Merkez kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde belirlenen aşılama polikliniklerinde ekip olarak, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve başhekimlerimiz olarak geldik ve ilk aşımızı uyguladık. Bakanlık ilimizdeki tüm sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına yetecek düzeyde koronavirüs aşısını ilimize gönderdi. Şuan için, birkaç gün içiersin de tüm sağlık çalışanlarımızı aşılamayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.