Şırnak'ta Kuranı Kerimi Yırtan ve 12 Suç Kaydı Bulunan Şahıs Tutuklandı : Akli Dengi Yerinde Olduğu Ortaya Çıktı

Şırnak'ta Kuranı Kerimi Yırtan ve 12 Suç Kaydı Bulunan Şahıs Tutuklandı : Akli Dengi Yerinde Olduğu Ortaya Çıktı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün bir kişi tarafından kutsal kitap Kuranı Kerimi yırtma girişiminde bulunuldu. Çevredeki vatandaşlar ve polis memurları tarafından engellendi.

Silopi'de dün ikindi saatleri arasında Silopi kaymakamlığı önünde 12 suç kaydı bulunan bir kişi tarafından Kuranı Kerimi yırtmaya çalışıldı. Vatandaşlar ve polis ekipleri tarafından fark edilen şahsın çirkin hareketi engellendi. Polis ekipleri tarafından linç girişimi engellenen şahıs gözaltına alınarak gerekli işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Akıl sağlığı yerinde olmadığı belirtilen şahsın herhangi bir özürlü durumu olmadığı ve aklı dengi yerinde olduğu belirlendi. İddialara göre Kuranı Kerimi yakmasının nedeni ailevi bir sorun olduğu belirtildi.

Silopi Kaymakamı Cihat Koç yaptığı açıklamada, "Bugün ne yazık ki hayal dahi edemeyeceğimiz üzücü bir hadiseye hep birlikte tanık olduk Silopi’de 12 suç kaydı olan bir müptezel, kaymakamlık binamızın girişinde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi yırtma girişiminde bulunmuş, akabinde bina girişinde görevli polislerimizce müdahale edilerek gözaltına alınmıştır. İlgili şahıs çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Son olarak bilinsin isterim ki vatandaşlarımız bu konuda ne hissediyorsa bizde aynısını hissediyoruz ve konunun tüm yönleriyle araştırılması noktasında takipçisi olacağız"

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.