Şırnak'ta Muhteşem Düğün! Geline 2 Kilo Altın, Damada 3 Milyon TL Takıldı

Şırnak'ta Muhteşem Düğün! Geline 2 Kilo Altın, Damada 3 Milyon TL Takıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca Köyü'nde, Jirki Aşireti'nin görkemli düğününde Özcan Öter (27) ve Merve Akpınar (23) çifti hayatlarını birleştirdi. İki gün iki gece süren bu özel etkinlikte, binlerce misafir çifti yalnız bırakmadı.

Düğün, bayram coşkusunu aratmayan bir atmosferde geçti. Yöresel kıyafetler giyen davetliler, coşkulu şarkılar ve havai fişekler eşliğinde halay çekerek eğlendi. Özcan Öter'in, Jirki Aşireti'nin liderlerinden Cemil Öter'in kardeşi olması, bölgedeki diğer aşiretlerin de düğüne yoğun ilgi göstermesine neden oldu. Misafirperverlikleriyle bilinen Jirki Aşireti, konuklarına ev sahipliği yaparak onları evlerinde hissettirdi.

Etkinliğe ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce davetli katıldı. Düğünde 350 kilo etli yemek ikram edilirken, sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Drone ile havadan çekilen görüntülerde metrelerce uzayan halay zinciri dikkat çekti.

Düğünde gelin Merve Akpınar'a 2 kilo altın, damat Özcan Öter'e ise 2 milyon 750 bin TL takıldı.

Jirki Aşireti Lideri Cemil Öter, "Gerek düğünlerde gerekse taziyelerde sergilenen birlik ve beraberlik, geçmişten gelen bir kültürdür. Bu etkinlikler, herhangi bir siyasi düşüncenin buluşma yeri değildir. Tebrik mesajları ileten ve düğünümüze katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Damadın ağabeyi Mehmet Salih Öter, "Düğünümüz çok güzel geçti. Katılan tüm akraba, aşiret ve misafirlerimize teşekkür ederiz" dedi. Damadın yeğeni Fevzi Öter ise, "Düğüne katılamayan fakat güzel dileklerini ve takılarını gönderen tüm dost ve akrabalarımıza teşekkür ediyoruz. Çiftimize 2 milyon 750 bin TL para ve 2 kg altın takı hediye edildi" dedi.

dsc-7133.jpg

dsc-7348.jpg

dsc-9835.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum