Şırnak’ta Nevruz Bayramı Kutlandı

Şırnak’ta Nevruz Bayramı Kutlandı

Şırnak’ta nevruz bayramı ve Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası düzenlenen program ile kutlandı.

Şırnak’ta nevruz bayramı ve Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile kutlandı.

Düzenlenen etkinliğe Şırnak Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanvekili İhsan Gören, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, “nevroz binlerce yılık geçmişe uzanan bir gelenek olduğunu, bu gelenek Orta Asya’dan Balkanlara kadar bir çok ülkede kutlanıyor. Ülkede daha önce geleneksel olarak kutlanan nevroz bayramı 1935 yılından itibaren resmi bayram olarak ilan edilmiş durumda. Nevroz yurdun her yerinden değişik etkinliklerle kutlanıyor. Bugünlere birliğe, beraberliğe, hoşgörüye, kardeşliğe ve dostluğa vesile kılmak gerekir. Bizim milletimiz, mensup olduğumuz medeniyetimizde yüzyıllar içerisinde bunu yapmıştır. Anadolu coğrafyasında, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde birliğimizi, beraberliğimizi bugünler vesilesiyle de bir kere daha pekiştiriyoruz” dedi.

            Yapılan konuşmaların ardından temsili demir dövüldü. Ardından Vali Pehlivan ve Belediye Başkanvekili Gören nevruz ateşini yaktı. 

img-2605.JPGimg-2651.JPGimg-2664.JPGimg-2624.JPG

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.