ŞIRNAK’TA NEVRUZ BAYRAMI VE ORMAN HAFTASI KUTLANDI

ŞIRNAK’TA NEVRUZ BAYRAMI VE ORMAN HAFTASI KUTLANDI

Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde Nevruz Bayramı ve Orman Haftası kutlandı.

Nevruz Bayramı ve Orman Haftası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde Vekili Ali Erdoğan, Şırnak Belediye Başkan Vekili Ayten Akgül, İl Protokolünün katılımıyla kutlandı.

Nevruz Bayramı ve Orman Haftası Kutlama Programı Şırnak Vali Vekili Ali Erdoğan, il protokolü, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Şırnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Kutlama saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından program; günün anlam ve önemine uygun şiirin okunması, öğrenciler arasında yumurta tokuşturması, çuval yarışı gibi çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kültürün önemli geleneklerinden olan “Demir Dövme Ritüeli” ve “Nevruz Ateşi” nin yakılmasından sonra okul bahçesine fidan dikimi yapıldı.

Kutlama programı geleneksel pilav ikramı yapılarak halay eşliğinde sona erdi.

Vali Osman Bilgin "Nevruz Bayramı" Kutlama Mesajı

Vali Osman Bilgin, Nevruz Bayramı Kutlama Mesajı yayınladı.

Vali Osman Bilgin mesajında, “Baharın başlangıcını simgeleyen Nevruz, bolluk ve bereketin simgesi ve müjdecisi olarak yüzyıllardır toplumumuzda bayram olarak kutlanmaktadır. İnsanların yaşama biçimini, üretim ve tüketim alışkanlıklarını etkileyen mevsim geçişlerinin en güzellerinden biri Nevruz Bayramı’dır. Nevruz huzur içinde, milli birlik, beraberli ve kardeşlik içinde tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatır. Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bizler birbirinden farklı kültürlere mensup insanlarla aynı coğrafyayı paylaşmış ve asırlardır bu güzel topraklarda birlikte, barış içinde yaşamış bir milletiz. Dilimiz, dinimiz, mezhebimiz, etnik kökenimiz, siyasi görüşümüz ne olursa olsun, “Yaratılanı severiz, Yaratan’dan ötürü” diyen bir medeniyet anlayışının müntesipleri olarak daima aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşlik bağıyla hoşgörü iklimi içinde yaşamaya devam etme arzusundayız. Bu duygu ve düşüncelerle; güzel günlerin habercisi olan Nevruz’u, dostluk, sevgi, kardeşlik, dayanışma duygularıyla bayram coşkusu içinde kutlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramınızı kutluyorum” dedi.

VALİ OSMAN BİLGİN’DEN "DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ" MESAJI

Vali Osman Bilgin, Dünya Ormancılık Günü mesajı yayınladı.

Vali Osman Bilgin Dünya Ormancılık Günü Mesajında,   Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Son yıllarda ülkemizde orman bilincinin yaygınlaşması ve ormanlarımızın korunması anlamında çok güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Gelecek nesillerimize yeşil bir memleket bırakmak için bugünden orman alanları oluşturmak ve ormanlarımızı korumak hepimizin ortak görevidir. Temiz hava ve bol oksijen için; küresel ısınmayı, erozyonu, çölleşmeyi, su kaynaklarının kurumasını önlemek için ve düzenli bir iklim ve yağış düzeni için varlığı hayatî olan etkili ve verimli ağaçlandırma konusunda hepimizin hassas olması gereklidir. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Ormancılık Günü’nün ve Orman Haftası’nın, ağaca, ormana ve doğaya olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olmasını diliyor, ormanlarımızı koruyup gözeten başta görevliler olmak üzere aziz hemşerilerime ayrı ayrı şükranlarımı iletir, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi

nevruz-bayrami-ve-orman-haftasi-kutlandi-3.jpgnevruz-bayrami-ve-orman-haftasi-kutlandi-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.